0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Ništa od Top 16

Objavljeno: 13.12.12 u 23:17

Nahbar u prodoru

Navikao nas je Partizan godinama na triler završnice ali ovo večeras je bilo i previše. Nisu se crno beli plasirali dalje ali su bili jako blizu toga.

U drami u Istanbulu Ritas je promašio dva bacanja i zicer za pobedu pa je crno belima odgovarala bilo kakva pobeda protiv Bamberga. Ipak, jako loše otvaranje meča i mnogo promašenih bacanja u produžetku su koštali crno bele Top 16 faze Evrolige. Nudio se Bamberg, stegla im se ruka ali previše je grešio mladi tim Partizana. Ostaje veliki žal jer je pobeda bila na dohvat ruke.

Treba pomenuti i čudan sudijski kriterijum koji jeste jedno vreme išao na štetu Partizana ali ipak su sudije svirale ono što se ne svira u poslednjoj sekudni proužetka, i dali crno belima šansu, koju oni nisu iskoristili.

 

Prva četvrtina je bila katastrofalna po crno bele. Loša selekcija faula Partizana je odvela domaće na sigurnu prednost. Ni napad ni odbrana nisu štimali, dok je Bamberg mnogo zbunjivao plejeve crno belih lažnim zonskim presingom. Partizan se tokom prvog poluvremena držao u igri trojkama ali se na suprotnoj strani razigrao Nahbar pa je Bamberg vodio i čak 16 razlike.

Ipak crno beli dolaze do igre kada Nahbar dobija četvrtu ličnu i mora napolje a crno beli kreću da tope prednost Bamberga. Malo poena crno beli postižu sa niskog posta i nastavljaju da gube lopte pa i pored dobre odbrane ne mogu da pridju na manje od -6. To im uspeva tek u poslednjoj deonici kada vezuju nekoliko napada a Dule baca karte na sve ili ništa i ide na zonu 1-3-1 provocirajući šut za tri. Mnogo sreće pred sam kraj meča su imali crno beli pošto su košarkaši Bamberga promašili 5-6 čistih šuteva za tri, pa je Partizan došao do egala u poslednjem minutu. A tada se opet ulazi u triler završnicu gde Milosavljević ima dva bacanja na 4 sekunde do kraja pri rezultatu od +2 za Bamberg. Oba promašuje ali Gordon zakucava iz putbeka i donosi produžetak.

U produžetku se triler nastavio, Partizan je bio dosta odsečen od koša pa se uzdao u šut sa distance dok je Bamberg nastavio da promašuje trojke ali i da pogađa bacanja i probija zonu ulazima.Preko Milutinova crno beli dolaze u prednost ali onda vezuju nekoliko grešaka i izgubljenih lopti pa dolaze na -2 i napad na 7 sekundi do kraja. Ponovo greše crno beli u pasu i idu posle bacanja Goldsberija na -3. Na sekund do kraja Ford faulira Milosavljevića koji je šutirao trojku sa više od pola terena. Milosavljević pogadja samo jedno od 3 bacanja, hvata loptu, šutuira i promašuje i Bamberg ide dalje.

Najefikasniji na meču bio je Nahbar sa 23 poena, dok je Gavel je ubacio 16.

Kod Partizana najefikasniji je bio kapiten Lučić sa 19 poena ali uz ne baš sjajan šut iz igre 5-16, Vesterman je dodao 14 poena a Gordon je možda bio najbolji u redovima srpskog šampiona sa 14 poena (5-8 iz igre) i 15 skokova

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter