0
Intervju

Filip Đorđević: Debi u reprezentaciji je bio kao san

Objavljeno: 13.12.12 u 10:31

Filip Đorđević

Filip Đorđević već skoro pola decenije igra u francuskom Nantu gde iz sezone u sezonu pruža sve bolje partije. Ove godine već je dva puta proglašen za najboljeg igrača meseca francuske Lige 2 (septembar i oktobar), u odličnoj je golgeterskoj seriji sa 13 postignutih golova do sada,  pa ni poziv selektora Mihaljovića nije izostao.

Već više od četiri godine si u Francuskoj, koliko si napredovao u međuvremenu?

U januaru će biti 5 godina kako sam u Nantu, ubedljivo najviše od svih saigrača i to se ovde dosta ceni i respektuje. Mislim da sam dosta napredovao u svakom pogledu, pogotovo fizički jer je ova liga dosta tvrda i sve ekipe su besprekorno spremne fizički.

Filip

Nant igra dobro ove sezone, a ti si prvi strelac ekipe. Da li misliš da možete da izborite plasman u elitni francuski šampionat?

Uz Monako smo najbolja ekipa ove godine i mislim da ćemo sigurno biti u prve tri ekipe na kraju sezone i obezbediti povratak u Ligu 1 što Nant po svemu zaslužuje. Ja sam odlično krenuo ove sezone, imam puno samopouzdanja i siguran sam da ću održati dobru formu, naravno uz to da me zaobiđu povrede.

karton

Kažnjen si sa tri utakmice neigranja zbog crvenog kartona zbog verbalnog sukoba sa sudijom. Smatraš li da je kazna prestroga i kako je ekipa odreagavala bez tebe na terenu?

Kažnjen sam za glupost! U poslednjem minutu utakmice sam u prodoru dobio dva vezana udarca i onako iznerviran opsovao u vazduh, međutim sudija je bio odmah iza mene i sve to čuo i dao mi crveni karton (sledeći put ću opsovati na srpskom pa neće razumeti:) ) dobra stvar je da je jedna od tri utakmice bila Kup utakmica sa amaterskom ekipom Sent Renan koju smo dobili 1:0. U ponedeljak smo pobedili u prvenstvu 1:0 u Klermonu, tako da saigrači odrađuju odličan posao i bez mene.

debi za A tim

Selektor Mihajlović te je pozvao u reprezentaciju i ti se mu se odužio golom. Da li očekuješ da se ustališ u reprezentaciji i šta očekuješ od narednih okršaja Orlova u borbi sa plasman na SP u Brazilu?

Naravno da mi je želja da se ustalim u reprezentaciji, ali da bi se do toga došlo potrebno je pre svega da nastavim sa dobrim partijama u klubu i svaki minut proveden na terenu za reprezentaciju iskoristiti maksimalno. Debi je prošao kao san, ali brzo sam to zaboravio i okrenuo daljem radu i nadanju za novim pozivom. sigurno je da će nam posao biti težak u nastavku kvalifikacija, ali mislim da reprezentacija ima dosta kvaliteta i da može svakog da pobedi pa zasto ne i Hrvatsku u Zagrebu, što bi nas opet vratilo u zavidnu poziciju za plasman na Svetsko prvenstvo.

Da li pratiš dešavanja u Crvenoj zvezdi i kako ti izgleda trenutna situacija?

Pratim naravno sve što se dešava u Crvenoj zvezdi i drago mi je da konačno na čelo kluba dolaze pravi ljudi sa iskustvom kako u biznisu tako i u fudbalu i mislim da će stanje iz dana u dan biti sve bolje i bolje. Ne znam da li je realno očekivati titulu na kraju sezone, ali mislim da nam lepša vremena za crveno – bele sigurno dolaze.

 

Sa kojim od saigrača družiš van svakodnevnih obaveza vezanih za klub?

Francuzi su totalno drugačiji mentalitet od našeg, ovde se otprilike sa krajem treninga i završava naše druženje za taj dan. Svako odlazi svojoj kući, jer se dosta vodi računa o odmaranju između treninga.

Gde bi voleo da nastaviš karijeru?

Za sada sam u Nantu, najverovatnije do kraja sezone, a za posle ćemo videti. Voleo bih da se oprobam u Nemackoj ili Italiji ali o tom potom za sad sam skoncentrisan da odigram što bolju sezonu sa sebe, da pomognem klubu da se vrati u elitu, a sve ostalo ćemo videti na kraju sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter