0
Evrokup

Vreme je da se zabrinemo

Objavljeno: 12.12.12 u 23:18

Vukoičić

Posle poraza od Kahasola u Pioniru Vukoičić je priznao da ima razloga za zabrinutost.

„Kada se izgube dve utakmice uzastopno svako pametan se zabrine. Ubeđen sam i siguran da je utakmica u Podgorici bila akumulacija psihičkog i mentalnog zasićenja i to se odrazilo na jednu vrstu apatije unutar tima. To nije opravdanje za utakmicu protiv Kahasola“, rekao je Vukoičić posle utakmice u hali Pionir.

Crvena zvezda će u drugoj fazi Evrokupa igrati u grupi sa ruskim Uniksom, turskim Galatasarajem i nemačkim Ulmom, a plasman u četvrtfinale izboriće dve najbolje ekipe.

„Mnogo je daleko druga faza, još četiri nedelje. Do tada imamo utakmice u Jadranskoj ligi koje nam život znače. Dva tima kao što su Uniks i Galatasaraj vide svoju šansu i priliku da budu sa pojačanjima budu još konkurentnije, a ne bih potcenio ni Ulm, istakao je Vukoičić.

Vlada Vukoičuić je kao glavni uzrok poraza naveo lošu igru u odbrani.

„Ono što se desilo na početku odredilo je tok utakmice, suviše smo igrali mekano u odbrani, napravili samo tri faula. Ako protivniku koji je došao da igra mušku košarku date takvu priliku sve ide mnogo teže. Pokušali smo u nekoliko navrata da promenimo odbranu, ali je u tim trenucima napad bio loš i mi smo bili limitirani. Vodili su od prve do poslednje sekunde i zasluženo pobedili. Imali smo priliku na četiri razlige, tu smo se spetljali i u poslednjem minutu sebi zakomplikovali situaciju teškim rešenjima“, dodao je trener Zvezde.

Trener Kahasola Aito Garsija Reneses misli da je loš šut za tri poena domaćih bio glavni uzrok poraza.

„Jedan od razloga pobede nad Zvezdom je činjenica da je protivnik šutirao loše za tri poena. Mi obično imamo problema sa time i srećan sam što to večeras nije bio slučaj. Zvezda kao da nije igrala u prvom poluvremenu, u prošlim utakmcama Evrokupa su bili mnogo bolji„, rekao je Reneses.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter