0
Evropske lige

Srbin na meti rimske „vučice“

Objavljeno: 12.12.12 u 18:28

Janković proslavlja gol dat Romi

Kapiten Đenove Boško Janković nalazi se na meti Rome, ekskluzivno saznaje italijanski „Il Sussi Diario“ (www.ilsussidiario.net), a prenosi i „Tutto Mercato“.

 

Čelnici Rome, zajedno sa trenerom Zdenekom Zemanom, misle da bi upravo Janković mogao da pomogne timu da ispuni svoje ciljeve. U redovima ’vučice’ ističu da su se zainteresovali za srpskog fudbalera zato što je napadač koji pomaže i na drugim pozicijama, veliki je borac, ne štedi se na terenu zbog čega je često trpeo povrede, jednako dobro igra i levom i desnom nogom, fizički je veoma jak, a uz to ga odlikuje odličan šut sa distance. U tekstu se takođe ističe da je kapiten Đenove potpuno sazreo i pshihički i fizički i da mu je potreban klub većeg renomea, gde bi mogao da se u potpunosti iskaže.

 

’Vučica’ trenutno drži peto mesto na tabeli Serije A, sa devet bodova manje od vodećeg Juventusa, ali u klubu vide odličnu šansu da do kraja sezone dođu do mesta u Ligi šampiona, za šta su im potrebna pojačanja.

 

Janković je prošle sezone postigao šest golova za Đenovu, a od početka ove je dva puta bio strelac na 11 mečeva za tim koji se trenutno bori za opstanak u Seriji A. U tome u Romi vide svoju šansu, a ukoliko u januaru ne uspeju u svojoj nameri, sigurno je da će novu šansu tražiti u junu. U redovima ’vučice’ u Jankoviću vide odlično pojačanje za koje neće morati da potroše desetine miliona evra, a Zeman želi da ga koristi jednako i u odbrani i u napadu.

 

Srpskom fudbaleru ugovor sa Đenovom, u koju je došao 2008. godine iz Palerma, ističe 2014. Pored Rome, za njegove usluge zainteresovani su i pojedini nemački i engleski klubovi, ali za sada reč ima i Đenova, pošto je pitanje da li će Jankovića pustiti već u januaru, zbog situacije u kojoj se klub nalazi. Đenova je trenutno pretposlednja na tabeli, sa samo bodom više od Sijene koja je na samom začelju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter