0
Auto Moto

Hamiltonu Luisu

Objavljeno: 12.12.12 u 23:39

Hamilton

Britanac koji će naredne sezone braniti boje Mercedesa u F1 šampionatu, kaže da će mu biti potrebno najmanje šest meseci kako bi mogao da počne značajno da utiče na formu tima i automobila, a prve testove će da obavi u februaru.

„Mislim da je prerano da bilo šta kažem, pošto do sada nisam vozio bolid Mercedesa. Čini mi se da je na poslednjoj trci zaostatak po krugu bio 1.1 sekundu, tako da je pred nama dugačak put koji moramo da pređemo kako bi taj zaostatak nadoknadili. Ali, ne mislim da je to nemoguće. Mislim da tim ima ogroman potencijal, i zato sam se i uputio tamo. Ne vidim ovo kao nešto što će biti na kratke staze. Pre svega, tek u februaru ću prvi put da sednem u bolid, tako da neću biti baš u mogućnosti da dam veliki doprinos na samom startu, ali već za šest meseci…“

Hamilton je otišao malo dalje osvrnuvši se na planove za budućnost i sezonu 2014. kada će mnoga pravila biti promenjena

„Mislim da je 2014. veoma važna godina ili najkompetetivnija sezona, ali ne vidim zašto ne bi probali pre toga da osvojimo poneki podijum. Ako ne budemo u mogućnosti da pobeđujemo nadam se barem da će nam podijumi zadržati osmehe na licima, videćemo…“

Hamilton se priključuje Mercedesu posle šestogodišnjeg nastupa u F1 za Meklaren. Dvadesetsedmogodišnji britanac će deliti garažu sa Nikom Rozbergom, bivšim timskim kolegom još iz dana kada su vozili karting.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter