0
Evroliga

Bez opterećenja protiv Bamberga

Objavljeno: 11.12.12 u 17:56

Košarkaši Partizana putuju u Nemačku gde se sastaju sa Bambergom. Crno beli će pokušati da izbore plasman u TOP 16 fazu, ali Dule Vujošević kaže da neće biti strašno ukoliko to ne učine.

„Naša ekipa je mlada i do sada je u Evroligi nastupala na zadovoljavajući način. Nismo opterećeni sa Top 16 fazom. Ako uspemo, biće sjajno, ali neće biti strašno ni ako se ne plasiramo“, izjavio je Vujošević.

Bamberg je već jednom pobedio Partizan u ovoj sezoni i to u Pinoru pred 7.000 navijača.

„Svima je jasan značaj utakmice koju igramo u četvrtak, ali on ne sme da blokira ekipu. Pokušaćemo taj značaj da pretvorimo u nešto što će nam pomoći da dobijemo utakmicu na terenu. Duel se igra u Nemačkoj i oni su zbog toga favoriti. Osovinu tima čine im Slovenac Nahbar i Slovak Gavel, a tu je odličan trener, Amerikanac Kris Fleming koji zna da pripremi ekipu“, zaključio je Vujošević.

Uz pobedu ekipi Partizana potreban je i trijumf Bešiktaša koji dočekuje Lijetuvos Ritas u poslednjem 10 .kolu D grupe Evrolige.

„Ne treba zaboraviti da je i Bambergu ova utakmica odlučujuća za drugu fazu, ali mi zaista ne idemo u Nemačku da bismo sami sebe dobili. Putujemo tamo sa velikom željom da napravimo dobar rezultat“, rekao je trener crno belih.

Mladi centar Partizana Nikola Milutinov nije želeo da prgnozira rezultat, ali je rekao da će on i njegovi saigrači učiniti sve da pobede nemačkog šampiona.

„Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv dobrog i borbenohg Bamberga. Učinićemo sve što da pobedimo i uz dobar rezultat iz Istanbula napravimo veliki uspeh plasmanom u Top 16“, poručio je MIlutinov.

Još uvek se ne zna da li će Dejan Musli koji je imao problema sa virusom moći da nastupi na meču protiv Bamberga u poslednjem kolu D grupe Evrolige koji se igra u četvrtak 13. decembra od 20:45 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter