0
Evropske lige

Remi Zenita i Anžija

Objavljeno: 10.12.12 u 19:11

Na tragičnom terenu u Sankt Peterburgu na minus osam stepeni sastali su se Zenit i Anži u derbiju 19. kola ruske premijer lige i podelili bodove (1:1). Uslovi za igru su bili jako loši, ali smo ipak videli dva gola u duelu drugoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli.

Anži je poveo u prvom poluvremenu golom Žoaoa Karlosa posle centaršuta Jurija Žirkova sa leve strane, a odbrana Zenita je bila izuzetno loše postavljena i svi su zaboravili visokog Brazilca. Zenit je igrao jako slabo i tek posle sat vremena igre su počeli da deluju kao tim i stvorili nekoliko polušansi, a u 66. su došli do izjednačenja. Sjajna akcija po desnoj strani Bistrova i Anjukova koju kruniše Konstantin Zirjanov. Zanimljivo je da je Zirjanov koji ima 36 godina izašao iz igre u 81. minutu kada ga je zamenio godinu dana stariji Semak. U nadoknadi vremena kapiten Zenita Dani je dobio direktan crveni karton zbog prozivanja sudije Lajuškina. Anži je tako ostao drugi na tabeli sa 41. bodom, dok je Zenit treći sa 38 bodova. Na zimsku pauzu kao prvak ide CSKA sa 43 boda, a prvenstvo Rusije se nastavlja u martu.

Danas je odigran još jedan meč 19. kola Rubin je u Kazanju izgubio od Spartaka sa 1:0, a gol odluke postigao je Mekgidi na asistenciju Hurada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter