0
Domaći fudbal

Zvezda ponovo menja tim

Objavljeno: 09.12.12 u 12:14

Crvena zvezda će u narednom periodu morati da se odrekne usluga dosta fudbalera, jer trenutno ima čak 41 igrača pod ugovorom. To je potvrdio Nebojša Čović kada je rekao da umesto dosadašnjih 41, Zvezda mora na proleće da ima 25 fudbalera pod ugovorom.

Crveno bele očekuje buran prelazni rok, našta su nas navikli proteklih godina, a Džajić i Stojadinović će nastojati da dovedu samo hitronoge fudbalere. Klub će pustiti igrače na kojima može da zaradi, ali će učiniti sve da u ekipi ostanu Ognjen Mudrinski, Filip Kasalica, Luka Milunović, Darko Lazović i Natanijel Asamoa za koje Džajić smatra da mogu biti nosioci tima koji bi mogao da napadne titulu.

Trebalo bi očekivati da će Zvezda pustiti Luku Milivojevića za koga je Rubin spreman da plati 3,5 miliona evra. Međutim, 40 posto od ovog transfera će otići u ruke Ranka Stojića i ako se u obzir uzme da ga je Zvezda platila 600.000 evra, lako se dođe do toga da je Rad čiji je vlasnik menadžer Milivojevića više zaradio nego Zvezda. Na osnovu ovoga može se zaključiti kako je radila bivša uprava kluba iz Ljutice Bogdana.

Lista kandidata sa odlazak sa Marakane je veliki. Tu su Bajković, Mikić, Jovanović, Dimitrijević i Mirić. Moguć je i odlazak kapitena Nenada Milijaša. Trebalo bi očekivati da čelnici Zvezde prihvate ponude za mlade talente Srđana Mijailovića i Filipa Jankovića koje prate klubovi sa velikom platežnom moći.

Kada se radi o željama crveno belih pominju se golman Milan Jovanić, koji je slobodan igrač, štoper Krakovije Miloš Kosanović, Kalvin, fudbaler Porta koji nastupa za B tim i koji bi došao na pozajmicu. Ponovo je pokrenuta priča o Milošu Ninkoviću, ali ostaje da se vidi kako bi se rešio problem obeštećenja koje je ogromno za uslove u kojima se Zvezda nalazi.

U svakom slučaju Džajić je najavio da prelazni rok za Crvenu zvezdu mora da se završi do 9. januara za kada je trener Aleksandar Janković najavio prozivku na Marakani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter