0
Košarka

Stabilnost na prvom mestu

Objavljeno: 08.12.12 u 11:03

Košarkaški klub Crvena zvezda trenutno beleži odlične rezultate, što u ABA ligi, što u Evrukupu. Jedanaest pobeda u nizu raduje Zvezdine pristalice, a predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović kaže da je stabilnost kluba na prvom mestu.

„Svake godine ćemo probati da idemo stepenik više, ali isključlivo u skladu sa realnim  moućnostima. Niedna titula ne vredi više od stabilnosti kluba. Između titule i deblokiranog računa uvek biram deblokiran račun jer samo tako možemo da dođemo i do trofeja.“, izjavio je Čović, koji je odgovarao na pitanja navijača za klupski sajt.

Čović je istakao da je velika privilegija i zadovoljstvo raditi na jačanju KK Crvena zvezda, što nije nimalo lak zadatak.

„Silna podrška koju imam sa vaše strane za mene predstavlja veliku čast, ali i dodatnu obavezu da sa svojim saradnicima radim još više na jačanju KK Crvena zvezda. Verujte mi da to nije nimalo lak posao, ali za mene je to privilegija i veliko zadovoljstvo. Trudiću se da opravdam vaše poverenje, a siguran sam da ni vi mene neće izneveriti jer samo zajedno možemo doći do uspeha“, poručio je Čović.

Upitan koji bi trofej najviše želeo da se nađe u vitrinama KK Crvena zvezda, Čović je rekao:

„Samo plasman u Evroligu, to je najveći trofej.“

Mnogo pitanja navijači su uputili vezanim za situaciju oko Darka Miličića koji se pominjao kao moguće pojačanje.

„Prvo treba da skočimo pa tek onda da kažemo hop. A to znači da moramo da čujemo i Darkove planove i želje“, rekao je predsednik Zvezde.

Interesovalo je navijače i ko je najplaćeniji igrač Košarkaško kluba.

„Igor Rakočević je naš najplaćeniji igrač. Ali, svojim kvalitetom i renomeom koji ima u Evropi to i zaslužuje. Međutim, moram da naglasim da Igor igra u Zvezdi sa upola manjim ugovorom nego što bi mogao da dobije u bilo kom klubu u Evropi. Povratak u Zvezdu je bila njegova velika želja“, istakao je Čović.

Na pitanje da li se i dalje razmišlja o pretvaranju košarkaškog kluba u deoničarsko društvo koje bi finansirali svi zainteresovani navijači, Čović je odgovorio:

„Dok ne završimo sa unapred pripremljenim planom reorganizacije u skladu sa zakonom nismo u mogućnosti da radimo bilo šta na ovu temu, a to je sve do 2016. godine.“

Čović je odgovorio i na pitanje kolike su trenutna dugovanja KK Crvena zvezda.

„Obaveze KK Crvena Zvezda u ovom trenutku su 300 hiljada evra i one će u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije biti izimirene do 2017. godine. Ali, striktno na osnovu pravosnažnog sudskog rešenja“, rekao je Čović.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana ne želi da vodi istragu o tome ko je koliki dug napravio.

„Moj posao nije bio da vodim istragu o tome šta se događalo nego da utvrdim tačno stanje od koga smo pošli i da zajedno sa novom upravom napravim plan kako da stabilizujemo klub što smo i uradili. Poslovima istrage i odgovornosti se bave neki drugi ljudi kojima je to posao.“, zaključio je Nebojša Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter