0
Evropske lige

Dortmund i Šalke se oprostili od titule

Objavljeno: 08.12.12 u 17:43

Izgleda da ćemo u Nemačkoj gledati trku u dvoje do kraja sezone, mada je realnije da bude prilično dosadan nastavak sezone. Minhenski Bajern je odmakao Dortmundu na +14, a Šalkeu na +16, dok je Lever jedini koji ima šansu da ostane na jednocifrenoj razlici…
Milioneri su u Dortmundu dočekali Volfsburg i sjajno otvorili meč. Poveli su golom Marka Rojsa iz slobodnog udarca, jer posle njegovog centaršuta niko nije zakačio loptu koja je završila u mreži. Nadmoć Dortmunda je viđena sve do 35. minuta, a onda momenat odluke – isključen je Marsel Šmelcer posle igranja rukom ispred praznog gola, a sa bele tačke je bio siguran Dijego. A u 41. minutu potpuni šok za domaće, centaršut Dijega, Naldo je umakao Santani i zatresao mrežu za vođstvo. Vraća se Dortmund u drugom poluvremenu, pošto je Volfgang Štark dosudio penal za njih u 61. minutu, a Blaščikovski je izjednačio. Sa igračem manje nije Dortmund mogao da dođe do inicijative koju je Klop želeo, a usledio je u 73. minutu genijalan pas Dijega za Dosta koji koristi situaciju jedan na jedan i donosi sva tri boda vukovima.

Bajern je iskoristio novi poraz Dortmunda i trijumfom u Bavarskom derbiju protiv Agzburga sa 2:0 otišao na ogromnih +14! Poveli su izabranici Jupa Hejnkesau 40. minutu golom Tomasa Milera u 40. minutu, a sve je rešio Mario Gomez u 63. minutu – ušao je samo dva minuta ranije.

Štutgart je razbio ekipu Šalkea sa 3:1, a hettrik je postigao sjajni Vedad Ibišević. Švabe su povele u 2. minutu, a Marika je izjednačio deset minuta kasnije. U 38. minutu Ibišević je siguran sa bele tačke, da bi u 61. rešio pitanje pobednika. Do kraja meča su viđena dva crvena kartona – Sakai iz Štutgarta, Džons iz Šalkea.

Frajburg je golom Kaligurija savladao Grojter Firt, dok je Nirnberg bio bolji sa 2:0 od Dizeldorfa (Polter, Felner).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter