0
Košarka

Aleksandrovu pripao srpski derbi

Objavljeno: 08.12.12 u 23:36

Košarkaši Pepinstera ostvarili su pobedu u osmom kolu šampionata Belgije savladavši Ostende rezultatom 63:61. To je drugi trijumf u prvenstvu ekipe koju sa klupe predvodi Nenad Trajković.

 

Najzaslužniji za trijumf bio je Nemanja Aleksandrov koji je, pored toga što je bio najefikasniji sa 13 poena, potvrdio pobedu svoje ekipe sa linije slobodnih bacanja u poslednjim momentima meča.

 

Tokom celog susreta gosti iz Ostendea su imali prednost, a u poslednju četvrtinu su ušli sa čak 12 poena viška – 56:44. Usledio je veliki preokret domaće ekipe uz serije poena Fergusona i Grina. Aleksandrov je ušao dva minuta pre kraja i za to vreme je jednom pogodio koš iz igre, imao skok u odbrani, ukradenu loptu, a takođe je iznudio i faul u poslednjem napadu. Prvo bacanje je pogodio, dok je drugo namerno promašio, pa je trijumf bio obezbeđen.

 

Srpski košarkaš je igrao samo 20 minuta i meč završio sa 13 poena, tri skoka i ukradenom loptom. Grin je takođe postigao 13 poena, a Ferguson 10, uz šest skokova.  Drugi srpski košarkaš u Pepinsteru, Dragan Tubak, postigao je šest poena, dok je za poraženu ekipu Dušan Đorđević zabeležio sedam, a Veselin Petrović tri poena.

 

Naredni meč Pepinster igra u polufinalu Kupa Belgije sa Okapi Alstarom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter