0
Evroliga

Nedovoljna pobeda Ritasa

Objavljeno: 07.12.12 u 20:43

Jesu Litvanci pobedili ali ne dovoljno. Ponovo se Bamberg pokazao žilavim protivnikom i iako su poraženi otišli su mnogo zadovoljniji.

Da rezimiramo sad, Ritasu je bila potrebna pobeda od 6 razlike da bi pri eventualnom izjednačenom skoru sa Bambergom išao dalje. I imali su to litvanci na dve sekunde do kraja. Imali su +8 ali su u poslednjem napadu sudije svirale sumnjiv faul i poslale Nahbara na liniju bacanja. On je prvo pogodio, drugo namerno promašio. Promašeno bacanje hvata Džon Goldsberi i postiže koš u poslednjoj sekundi za -5.

Dođosmo i do onog najbitnijeg. Posle ovog rezultata Partizanu je za prolaz u Top 16 potrebna bilo kakva pobeda nad Bambergom u poslednjem kolu, uz poraz Lijetuvos Ritasa u Istanbulu protiv Bešiktaša.

Sad da se okrenem utakmici.

Bamberg je od početka pa skoro do kraja meča forsirao zonu 3-2 koja i nije loše išla pošto su se domaći silno ispromašivali. Lijetuvos je šutirao trojke samo 5/24 pa je ta zona po tom pitanju uradila dobar posao. Ono šro je druga boljka zone je zagraživanje koša, e to baš i nisu dobro radili gosti pa su ofanzivnim skokovima Litvanci često imali dva pa i tri šuta u jednom napadu. Poenima iz tranzicije i ukradenim loptama(12) domaći su došli do željene prednosti koju su ispustili u već pomenutoj triler završnici.

Najefikasniji kod pobednika bio je Seibutis sa 19 poena i 10 skokova, dobar je bio i Leon Radošević sa 11 poena i 9 skokova a naš Nemanja Nedović je imao 7 poena uz loš šut za tri(1/5) i dve ukradene lopte. Kod gostiju najbolji je bio sa 12 poena i 6 skokova.

Da bi Bamberg išao u Top16 mora da pobedi Partizan. Da bi Ritas išao u Top16 mora da pobedi bešiktaš i da se nada pobedi crno belih u Nemačkoj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter