1
AdmiralBet ABA Liga

Nastaviti dobar niz

Objavljeno: 07.12.12 u 15:59

Dalmatinci su za sada kao gosti stoprocentno neefikasni pa Radnički ima ulogu velikog favorita u ovoj utakmici.

Ipak činjenica je da su Splićani već bili bolji u dosadašnjem toku sezone od Zvezde (87:81), Cedevite (74:71), MZT (73:65), Cibone (72:62) i Budućnosti (71:69) poziva na oprez.

Stefan Birčević podseća na raspored koji sledi posle ove utakmice, zbog čega je protiv Splita pobeda impterativ.

„Pred nama je jako bitna utakmica. Bićemo pod „moranjem“ zbog rasporeda po kojem nas u narednim kolima čekaju: Zvezda, Olimpija, Cedevita i Igokea, a od toga su tri gostovanja. Spremamo se da prevashodno zaustavimo njihovu unutrašnju igru, tu su vrlo jaki. Mi na ovoj utakmici želimo da pokažemo da možemo da skačemo i ubeležimo više uhvaćenih lopti od gostujuće ekipe. Pobeda neće da dođe u pitanje ako odigramo kao što je to bilo protiv Zadra – dobro kolektivno tokom većeg dela utakmice, izuzev malog pada u drugom poluvremenu. Velika opasnost preti od centarske linije Vujačić-Vukušić, a spolja od Mimice, to je udarni trio Splita. Pozivam publiku u što većem broju da nas podrži, da dođemo do bitna dva boda.“

Iskusni centar Kragujevčana Ratko Varda naglašava da je se ne sme ponoviti loše skakanje iz prošlih mečev.

„Daćemo sve od sebe da nastavimo ovaj dobar niz, ako izuzmeno gostovanje u Podgorici. Potrudićemo se da popravimo skok u odbrani i napadu. Cilj nam je da se ne ponavlja situacija iz par poslednjih kola kada su nas protivničke ekipe nadskakale. Nisam još uvek pružio ni delić onoga što bi trebalo, ali najbitnije je da ekipa igra dosta bolje i da pobeđujemo. I ranije kada sam igrao za Radnički hala je bila dosta popunjena. Jako prijatno mi je da igram ovde u Kragujevcu. Potrudiću se da se publici odužim na najbolji mogući način jer me je baš lepo prihvatila.“

Split će biti drastično oslabljen u Kragujevcu neigranjem najboljeg košarkaša i sportskog direktora Nikole Vujčića.

„Vujčić ne ide na put, iscrpljen je od obaveza prema klubu, od prodaje deonica. Sve to se vidi na njemu, već tri nedelje ne trenira kako treba. Vukušić i Subotić odradili su pola treninga ove nedelje, a priključio nam se i Marinelli“ kazao je trener Mladen Erjavec.

Vujčić je najavio svoj povratak za dalmatinski derbi sledeće subote.

„Vratiću se protiv Zadra, u ponedjeljak ću početi s treningom. Bez obzira na to što ne idem na put, siguran sam da će momci dati sve od sebe. Puno očekujem od Filipa Kraljevića koji poslednjih dana puno radi s Dinom Rađom, i vidi se njegov napredak. Moje minute podeliće Filip i Vuković“ kazao je Vujčić.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Nastaviti dobar niz | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Whats up. Very nice web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m happy to locate a lot of helpful information right here within the article. Thank you for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter