0
Ostali sportovi

Mađarska na krilima navijača pobedila Španiju

Objavljeno: 07.12.12 u 22:13

Mađarice su u utakmici u kom je viđen izuzetno kvalitetan rukomet potpuno zasluženo stigle do vredne pobede, jer su tokom celog meča imale rezultatsku prednost, a njihovoj sjajnoj igri veliki doprinos su dali brojni navijači koji su tokom celog meča stvarali paklenu atmosferu. Utakmica je odigrana u hali Spens pred oko 3.700 gledalaca, a sudili su Branka Marić i Zorica Mašić iz Srbije.
Najbolja igračica utakmice bila je levi bek Mađarske Žižana Tomori sa 12 postignutih golova, dok je u redovima Španije bolja od ostalih bila Karmen Dolores Martin sa sedam golova.

Ovom pobedom Mađarska sigurno u drugi krug prenosi dva boda, a u slučaju da Nemice savladaju Hrvatsku sa više od dva gola razlike Mađarska bi u drugom krugu imala maksimalnih četiri boda.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Mađarske Karl Erih Bon rekao je večeras da je pobednika u meču njegove ekipe sa Španijom odlučila odbrana koju su, kako je naglasio, njegove izabranice odigrale sjajno.
„Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, posebno u odbranim i igračice zaslužuju sve pohvale za igru koju su pružile“, rekao je Bon na konferenciji za novinare, dodajući da duguje veliku zahvalnost navijačima koji su im, kako je kazao, pružali podršku tokom cele utakmice.

Selektor Španije Horhe Duenjas složio se sa mađarskim kolegom da je igra u odbrani direktno rešila pitanje pobednika.
„Generalno smo odigrali lošu utakmica, a to se posebno odnosi na igru u odbrani. U napadu smo još i imali nekih kvalitetnih stvari, ali sve to smo pokvarili u odbrani“, rekao je Duenjas, dodajući da je Mađarska zasluženo pobedila.

 

 

MAĐARSKA: Her, Kiš, Verten 1, Čužančik 3, A. Kovačik, Vince 1, Bulat , Čabo, Gerbic 4, Klivinji, Samoranski 4, Redei-Šoš 5, Bodi 1, Čekereš 1, M. Kovačik, Tomori 12.

ŠPANIJA: Gonzalez, Navaro, Martin 7, Fernandez 2, Guardado 1, Mange 2, Agilar, Benzal, Alonso 3, Čavez, Pinedo 5, Fernandez 3, Amoros , Penja 5, Elorza, Kabral 3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter