0
Ostali sportovi

Prva pobeda Srbije na EP

Objavljeno: 06.12.12 u 20:07

Rukometašice Srbije savladale su u 2. kolu A grupe Evropskog prvenstva za žene reprezentaciju Ukrajine sa 25:23 (14:10) pred oko 4.000 gledalaca u Kombank areni.

Srpkinje su počele susret prilično nepovezano, što su Ukrajinke iskoristile i povele sa 0:2. Naše devojke serijom od četiri vezana gola dolaze do 4:2, ali im protivnice ne dozvoljavaju da se ozbiljnije odlepe. Izabranice Saše Boškovića dolaze do dva gola prednosti i postepeno povećavajući prednost na odmor odlaze sa 14:10.

U nastavku susreta bilo je dosta grešaka u napadu na obe strane. Rukometašice Ukrajine su uspevale da smanje na dva gola zaostatka, ali su Srpkinje uvek dolazile do nove prednosti od 4 gola. Sredinom drugog perioda igre Ukrajina je uspela da dođe do minus jedan, ali Srbija preko Rajovićeve i Damnjanovićeve dolazi do nove ubedljive prednosti. Drama je ipak izbegnuta, pa je naš tim trijumfovao sa 25:23

Najefikasnije u našem timu bile su Popović i Damnjanović sa po 5 golova, dok je Andrea Lekić četiri puta uspela da zatrese mrežu protivnika. U reprezentaciji Ukrajine Managarova su 7 puta upisala u listu strelaca.

Reprezentacija Srbije će se u 3. kolu A grupe sastati sa Češkom Republikom u subotu 8. decembra u 20:15 časova. Ovaj duel će odlučiti koja će se reprezntacija naći u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za žene koje se igra u našoj zemlji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter