0
Domaći fudbal

Čović poručio: Ko neće da igra ne mora

Objavljeno: 06.12.12 u 13:39

Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu Radio Televizije Srbije gde je opširno govorio o aktuelnoj situaciji u FK Crvena zvezda. Čović je govorio o planovima za naredni period kao i o tome kakvog trenera crveno – beli mogu sebi da priušte, te o nekim novim principima po kojima bi klub trebalo da funkcioniše.

“Ne može Zvezda da priušti skupe trenere. Mislim da su neka vremena koja su bila iza nas – bila zasnovana i na određenim manipulacijama, „dajte da nabavimo skupe igrače, skupe trenere, sve da nam bude skupo“, a da pritom nemamo budžet. Navodno nas, pritom, „pritiskaju navijači, od nas se očekuje da budemo prvi“, a u takvim okolnostima uprave prave greške.

Zvezda mora da bude realna, mi ćemo najkasnije do petka popodne znati kakvo je opredeljenje za trenera. Kada se postavi trener, naravno to radi sportski deo (radne grupe) na čelu sa Draganom Džajićem, vrši se selekcija igrača. Kakav će tim biti zna se kada imate definisanog trenera. A Zvezda mora da bude u okvirima realnog budžeta. Duguje se igračima, iz prethodnog perioda, duguje se i zaposlenima iz prethodnog perioda, njima dve i po godine nije povezan radni staž“, rekao je Ćović

Šef finansijske komisije u okviru Radne grupe osvrnuo se i na igrački kadar odnosno na činjenicu da zbog kašnjenja u isplati zarada postoji mogućnost da fudbaleri ne žele da igraju.

„Vidim sada jedan novi sindrom u našem sportu, a to je ‘nismo dobili platu – nećemo da igramo’. Pa ne moraju da igraju! Ne može se na taj način ništa rešiti. Ta plata nije vaša plata (obraća se voditeljki), te plate su u stvari naknade, a one su pet, deset ili 15 hiljada evra na mesečnom nivou. Prema tome, izvinite, ako građanin ove zemlje živi i preživi sa 200, 300 ili 400 evra mesečno, a da ne ulazimo u to da neki nisu primili plate po dve godine… i šta sada da radimo? Znači, moramo da imamo strpljenje i poverenje jedni u druge.“, upitao se Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter