1
Evroliga

Barsa se izvukla u produžecima

Objavljeno: 06.12.12 u 23:04

Prepun Pionir dočekao je košarkaše Barselone koji su paklenoj atmosferi uspeli da izvuku trijumf nad Partizanom u 9. kolu Evrolige posle produžetaka sa 67:68 (14:13, 16:12, 14:18, 14:15, 9:10 )

Obe ekipe su na početku meča igrale vrlo jaku odbranu, pa ne čudi ni mali broj poena u prvoj četvrtini. Igrao se koš za koš, a crno beli su uspeli da steknu malu prednost (14:13) pred nastavak meča.

Partizan je sjajno otvorio drugu četvrtinu serijom od 10:0 i došao do dvocifrene prednosti. Džo Ingls prekida seriju domaćina, a potom Barsa smanjuje na 24:18. Tim Duška vujoševića uspeva da održi prednost do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 30:25 za Partizan.

Katalonci uspevaju da se približe crno belima na početku treće četvrtine, a potom preko Navara koji koristi slobodna bacanja, nakon što je Vujošević dobio tehničku grešku, povedu posle dužeg vremena sa 32:33. Usledila je rezultatska „klackalica“, a Partizan je stekao malu prednost (44:43) pred polsednju četvrtinu.

Crno beli su bili nervozni na startu odlučujućeg dela igre i slabi napadidoneli su Barseloni novo vođstvo od 48:53. Prvo Gagić, a potom i Vesterman sa trojkom dovode Partizan do novog izjednačenja. Vrhunac ove veoma uzbudljive utakmice došao je u završnici utakmice. Lučić trojkom dovodi Partizan u vođstvo od 58:56, a Navaro je doneo Kataloncima izjednačenje. Gosti su imali napad za pobedu, ali nisu uspeli da ubace loptu u koš, pa je meč ušao u proužetke.

Gosti su došli do plus 4 i održavali tu prednost do pred kraj kada je Lučić trojkom uspeo da smanji na samo poen zaostatka. Usledila je jedna sporna lopta koju su sudije dosudile Partiaznu. Crno beli su uspeli preko Gagića da povedu sa 67:66. Uertas slobodnim bacanjima donosi novu prednost Barsi, a bivši košarkaš Partizana Džavai je blokadom zaustavio Muslija što je gostima donelo i devetu pobedu u Evroligi.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Milosavljević sa 14 poena, Musli i Gagić su ubacili po 12 poena, a Lučić je uz 10 poena imao i 8 skokova. Kod gostiju Navaro je postigao 10 poena, Ingls 9, a Džavai i Mikael po 8 poena.

U poslednjem kolu D grupe košarkaši Partizana gostuju Bambergu, a taj meč bi mogao i da odluči ko će u TOP 16. Utakmica je na programu 13. decembra sa početkom u 20:45 časova.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Barsa se izvukla u produžecima | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Spot on with this write-up, I really suppose this web site needs rather more consideration. I’ll most likely be once more to learn much more, thanks for that info.
    CCrichtonDavesona

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter