1
Košarka

Stršljenovi se pretvaraju u Pelikane

Objavljeno: 05.12.12 u 17:10

Košarkaši Nju Orleansa bi mogli da promene ime. Umesto dosadašnjeg imena „Stršljenovi“ (Hornets) košarkaši iz najvećeg grada u Luizijani bi mogli da dobiju ime „Pelikani“ (Pelicans).

Kada je Tom Benson kupio Hornetse, stalno je slušao pritužbe navijača kako im se ne sviđa ime kluba. Izgleda da će Benson njihove želje uslišiti.

Klub iz Nju Orleansa bi promenom imena u Pelikani na svojevrstan način odao počast ptici koja je simbol američke države Luizijana na čijem se grbu i zastavi ova ptica nalazi.

Pored Pelikana u opticaju su bila i imena „Krewe“ (u čast grupa slavljenika koji učestvuju na Mardi Gras svečanostima) i „Brass“ (Mesing).

Hornetsi su 2002. godine u Nju Orleans došli iz Šarlota, gde sada nastupaju Bobketsi.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title StrÅ¡ljenovi se pretvaraju u Pelikane | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find so much useful information right here in the article. Thank you for sharing.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter