0
Auto Moto

Lotus može i bolje

Objavljeno: 05.12.12 u 19:55

Kimi Rajkonen veruje da Lotus može da bude u boljoj formi naredne sezone i da će možda biti u prilici ponovo da se malo ozbiljnije bore za titulu, iako je Rajkonen do dve trke pred kraj matematički mogao da dođe do titule i protekle sezone.

„Osvojili smo gomilu poena ali znamo da smo trebali mnogo ranije da krenemo sa tim, jer bi onda sigurno do samog kraja bili u borbi za titulu“ objasnio je Rajkonen koji je napunio 33 godine u oktobru. „Sada dobro poznajem tim i to bi trebalo da nam olakša start naredne sezone, i nadam se da ćemo ostvariti još bolje rezultate.“

Rajkonen priznaje da je opuštena atmosfera u Lotusu nešto što njemu potpuno odgovara, opisujući atmosferu kao dobru i bez previše politike. „Uvek tu postoji puno ljudi koji su umešani“ kaže bivši vozač Zaubera, Meklarena i Ferarija o svom sadašnjem okruženju.

„Sve je to timski rad, svi imaju isti cilj a to je da urade svoj deo posla najbolje što znaju i verujem da je to najbolji recept za dobru atmosferu. Uvek sam govorio da je ovaj tim malo drugačiji od ostalih za koje sam se ranije takmičio. Sve je podređeno trkama a ne politiziranju, i super mi je“

Rajkonen je na kraju šampionata bio treći u generalnom plasmanu sa 11 bodova više od svog klupskog kolege Romaina Grosjeana koji je završio sezonu na osmoj poziciji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter