0
Domaći fudbal

Komisija za finansije završila proveru

Objavljeno: 05.12.12 u 18:51

Komisija za finansije koja radi u okviru Radne grupe za stabilizaciju Crvene zvezde tačan dug kluba trebalo bi da saopšti tokom sledeće sedmice.

Kako piše B92 urađena je kompletna analiza finansijskog poslovanja u periodu od 31. oktobra 1996. godine, ali je proveravana i dokumentacije i iz prethodnih perioda.

Ono što je sigurno jeste da je realan dug crveno – belih negde oko 48 miliona evra, da je od prodaje igrača u prethodnih 16 godina zarađeno 96 miliona evra neto, te da je u istom periodu na dovođenje fudbalera potrošeno 29 miliona.

Takođe je utvrđeno da su najbolje poslovale uprave Dragan Džajića (u trenutku odlaska dugo od oko 700 hiljada evra) i Toplice Spasojevića koji je u jednom trenutku svog mandata uspeo da smanji dug za oko 1.5 miliona evra.

Najveći dugovi napravljeni su za vreme uprave Vladana Lukić i oni iznose oko 26 miliona evra, ali tu treba imati u vidu da je ta Uprava morala da plaća dugovanja prema bivšim igračima i trenirima (Janevski, Šišić, Suzuki).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter