0
Evrokupovi

Čelsi ispao, Juve dobio u Donjecku

Objavljeno: 05.12.12 u 22:43

Nikada do sada se nije desilo da klub koji brani trofej Lige šampiona ispadne u grupnoj fazi takmičenja, ali za sve postoji prvi put! Čelsi je završio takmičenje u Ligi šampiona, pošto je Juventus slavio u Donjecku protiv Šahtjora i tako Ukrajinci i Italijani idu dalje!

Šahtjor je dočekao Juve na Donbas areni, Lučesku i njegovi momci su već bili obezbedili plasman u osminufinala, a bilo je samo pitanje da li će dalje kao prvi ili kao drugi. Juventusu je trebao bod da prođe dalje, a stara dama je uspela da trijumfuje i tako dođe i do prvog mesta. Jedini gol na meču postignut je u 56. minutu kada je Kučer zatresao svoju mrežu! Marko Dević je igrao od 46. minuta kada je zamenio Eduarda Da Silvu.

Čelsi je dočekao Nordsjaeland i slavio ubedljivo sa 6:1. Ipak, ovaj meč će ostati upamćen i po tri dosuena penala – dva promašena, i po tome što je Fernando Tores postigao čak dva gola! Prvi penal je neopravdano dosuđen za Nordsjaeland kada je lopta pogodila Kejhila u ruku, a on je bio van šesnaesterca. Ipak je sudija Bas Nijhujs pokazao na belu tačku, a slabo je šutirao Stokholm u tom 32. minutu. Samo tri minuta kasnije penal za Čelsi, ovoga puta igranje rukom na drugoj strani, ali promašuje penal i Azar. Konačno, treći penal je dosuđen u 38. minutu opet zbog igranja rukom, a David Luiz nije promašio – Čelsi konačno vodi. Do kraja prvog poluvremena upisuje se i Fernando Tores, kome se lopta odbila posle prvog udarca, a on je smestio u mrežu! Na startu drugog poluvremena grešku Ivanovića kažnjava Džon i smanjuje rezultat, ali plavci do kraja postižu još četiri gola – Kejhil, Tores, Mata i Oskar. Ali džaba sve to, jer je Čelsi završio takmičenje u Ligi šampiona i igraće na proleće samo Ligu Evrope.

TABELA: Juventus 12, Šahtjor 10, Čelsi 10, Nordsjaeland 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter