0
Fudbal

Bajern prvi, Valensija druga

Objavljeno: 05.12.12 u 22:46

Znalo se ko prolazi dalje u grupi F Lige šampiona, samo se nije znalo da li će Bajern ili Valensija biti prvi. Bavarci su lako savladali BATE Borisov na Laijanc areni, a slepi miševi su slavili u Lilu.

Bajern se osvetio ekipi BATE Borisova za poraz u Belorusiji i slavili su Bavarci na Alijanc areni sa 4:1. Poveli su golom MArija Gomeza posle odličnog prodora Đerdana Šaćirija po levoj strani. Pri ovom rezultatu u drugom poluvremenu crveni karton dobija Žerom Boateng u 50. minutu zbog starta na centru… Zašto mu je Kolum dao crveni samo on zna, a Bajern će u osminifinala biti u problemu, jer nema povređenog Badštubera i ne zna se za sada koliko će biti kažnjen Boateng. Ipak, i pored toga što su ostali sa igračem manje Bavarci su dali dva gola – prvi je pogodio Tomas Miler, a zatim i Šaćiri. Tada crveni karton dobija Poljakov, pošto je simulirao u kaznenom prostoru Bajerna, a već je imao žuti karton. Bajern sa istim brojem igrača postiže još jedan gol – strelac Dejvid Alaba. Do kraja meča je BATE postigao počasni gol, sa ivice šesnaesterca je pogodio .

Valensija je sa novim trenerom Ernesteom Valverdeom slavila u Lilu sa 1:0, a gol odluke postigao je Žonas u 36. minutu sa bele tačke, a prethodno je upravo on oboren od strane Mavube. Lil je imao nekoliko solidnih prilika da dođe do izjednačenja, ali nisu uspeli da savladaju Guaitu, koji je odlično branio.
TABELA: Bajern 13, Valensija 13, BATE 6, Lil 3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter