0
Evrokup

11. vezana pobeda

Objavljeno: 05.12.12 u 22:30

Zvezda je posle dugo vremena igrala utakmicu u kojoj nije imala imperativ pobede. Jeste donekle ovaj meč imao rezultatski značaj jer su pobedom crveno beli i matematički obezbedili prvo mesto u grupi ali ipak nije bilo velikog pritiska.

Tako su crveno beli i igrali, bez pritiska pa je meč bio pun oscilacija. U prvoj deonici jurili su se timovi ali je na kraju bilo prilično izjednačeno. Drugu četvrtinu Zvezda je odigrala katastrofalno i da ne bi Majka Skota i njegovih trojki svašta bi bilo. Naime Orlean je otvorio drugu četvrtinu serijom 12-1 koja se produžila na 19-5. Ipak Skot je sa dve vezane trojke vratio Zvezdu rezultatski u meč.

A onda nastupa odlučujući period meča i odlučujući igrač. Bojan Subotić je u trećoj deonici razneo odbranu domaćih kojim pritom prvih pet minuta nisu mogli daju koš. Serija Zvezde od 20-6 je pratkično rešila pitanje pobednika meča, domaće je u tom periodu Jang držao koliko toliko u igri ali je Subotić jednostavno bio nezaustavljiv. Išla je trojka Zvezdu maksimalno pa su posledja tri napada u deonici šuteve za tri pogodili Subotić, Rakočević i u poslednjoj sekundi Savović.

Zvezda se ovaj put nije igrala kao sa Kahom i Dinamom u gostima pa je sačuvala prednost i sigurno privela meč kraju.

Crveno beli su bili oslabljeni večeras neigranjem Brauna ali je Katić vrlo dobro nadoknadio ovaj gubitak. Na kraju meča su gosti iz Beograda dominirali u skoro svim aspektima igre, šut za tri je bio solidnih 10/21, dominirali su u skokovima čak 12 više od protivnika i imali su 19 asistencija.

Igrač utakmice bio je Bojan Subotić sa 24 poena za 24 minuta na parketu uz odličan procenat šuta. Rakočević i Katić su bili standardno dobri sa po 16 ubačenih poena.

Kod domaćih najefikasniji sa 25 poena bio je bivši igrač Zvezde Jang, a Kris Hil je upisao 17

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter