0
Američki fudbal

Tesna pobeda Redskinsa

Objavljeno: 04.12.12 u 11:41

U poslednjem meču 13. NFL vikenda Vašington Redskinsi su na svom stadionu u derbiju divizije NFC Istok pobedili akutelne šampione Njujork Džajanste 17:16.

Bio je to odličan meč sa malim brojem poena u kome ni jedan tim nije imao više od šest poena prednosti i gde su Redskinsi starom dobrom igrom po zemlji stigli do važne pobede.

Prvo poluvreme potpuno je pripalo napadu Džajantsa koji je predvođen Ilajem Meningom vrlo vešto trošio vreme u tom delu igre, ipak promašen fild gol i nekoliko faulova koštali su ih većeg broja postignutih poena pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 13:10 za Džajantse.

Upravo ono što su gosti iz Njujorka uradili u prvom, Redskinsi su napravili u drugom poluvremenu.

Različite akcije za napad po zemlji pozivao je ofanzvini koordinator Redskinsa Kajl Šenahan što je unelo konfuziju u odbranu Džajantsa, pa su Skinsi skoro perfektno trčali i savršeno kontrolisali vreme.

Kvoterbek Robert Grifin i raning bek Alfered Moris unosili su veliku pometnju u odbrambene redove Džajansta koji nisu nikako mogli da “pročitaju” šta će Redskinsi odigrati. Grifin je takođe imao sjajnu podršku i vajd risivera Pijera Garsona koji je u odlučujućim trenucima imao sigurne ruke uključujući i pobedonosni tačdaun.

Odbrana Redskinsa bila je većim delom meča prilično loša pre svega u zaustavljanju pas igre, gde je Mening pravio pravi haos, ali su ipak u presednim trenucima uspeli da zaustave sjajnog kvoterbeka Džajantsa.

Robert Grifin III meč je završio sa 168 jarda dodavanjem, 72 jarda trčanjem i jednim tačdaunom, dok je ruki raning bek Alfred Moris imao 22 nošenja za 124 jarda.

Kod Redskinsa treba još pomenuti vajd risivera Pjera Garsona koji iamo 8 hvatanja za 106 jardi uključijući i jedan tačdaun.

Sa druge strane Ilaj Mening je bacao za 280 jardi i upisao je jedan tačdaun, dok je raning bek Amad Bredšo iz 24 nošenja prešao 103 jarda.

Ovom pobedem Redskinsi (6-6) su sačuvali šanse za plej of, a Džajantsi (7-6) su došli u situaciju da ima i Skinsi i Dalas (6-6) opasno dišu za vratom.

Rezultati:

Njujork Džajants – Vašington 16:17

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter