0
Evrokupovi

Siti završio sa Evropom

Objavljeno: 04.12.12 u 22:50

Mančester Siti je definitivno najveće razočarenje ovogodišnje Lige šampiona! Nisu uspeli da zabeleže nijedan trijumf u grupi D i završili su takmičenje u Evropi za ovu sezonu! Real je na Bernabeu savladao Ajaks, dok je Dortmund i sa kombinovanim timom savladao Siti.

Milioneri su dočekali na Signal Iduna Parku Mančester Siti i pobedili sa 1:0, iako je Jirgen Klop na teren poslao kombinovani sastav. Sitiju je ovde bila neophodna pobeda, ali do nje nisu uspeli da dođu, mogu da budu srećni što nisu doživeli katastrofu i da se opet zahvale Hartu. Gol odluke postigao je Julijan Šiber u 57. minutu posle centaršuta Jakuba Blaščikovskog. Pokušao je Siti da dođe do izjednačenja, stvorili su dve dobre prilike, ali je u oba navrata odličan bio Roman Vajdenfeler. Inače, u odbrani Dortmunda su igrali Kirš i Santana… Džaba, građani ne mogu da pobede i zaista su najveće razočarenje ove sezone.

Real Madrid je dočekao Ajaks i pobedio sa 4:1. Murinjo je od prvog minuta poslao na teren drugi tim, ali sa Kristijanom Ronaldom, Karimom Benzemom i Lukom Modrićem. Upravo je hrvatski internacionalac započeo akciju u 13. minutu, douzeo loptu, uposlio Benzemu, koji kao na tacni ostavlja loptu za Ronalda, koji postiže vodeći gol. Modrić je ponovo glavni kreator u 28. minutu, kada dugom loptom pronalazi Kaljehona koji trese mrežu Vermera, a sve je bilo rešeno u 49. minutu kada je Ronaldo dodao loptu kapitenu Kaki, koji majstorskim udarcem levom sa dvadesetak metara matira golmana Ajaksa. Uspeo je Ajaks da postigne utešni gol i to preko Tobija Aldervilda. Konačan rezultat postavio je  posle odličnog centaršuta Alvara Morate u 88. minutu.
TABELA: Dortmund 14, Real Madrid 11, Ajaks 4, Mančester Siti 3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter