0
Evrokupovi

Šalke prvi, Arsenal drugi

Objavljeno: 04.12.12 u 22:52


Jedino što se u grupi B Lige šampiona nije znalo pre poslednjeg kola je ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. Šalke je ogstovao Monpeljeu i osvojio bod, a Arsenal je poražen u Pireju od Olimpijakosa.
Šalke je otišao u goste Monpeljeu, a Hub Stevens je rešio da odmori nekolicinu prvotimaca. Nije mu se to obilo o glavu, jer je Arsenal izgubio u Pireju, a kraljevsko plavi su odigrali nerešeno 1:1. Poveo je Šalke golom Benedikta Hovedesa posle asistencije još jednog defanzivca Krištofa Meceldera, tako da je svakome jasno da je gol pao posle prekida. Izjednačio je Erera posle dobrog centaršuta sa desne strane koji je uputio Kabelja, a prvi udraac Argentinca zaustavljen je na gol liniji (pitanje da li je bilo igranja rukom, iz jednog ugla deluje da jeste, a iz drugog da nije). Imao je Monpelje prilike da dođe do pobede, ali je odličan na golu Šalkea bio Hildebrand.

Arsenal je poveo u Pireju golom povratnika u startnih 11 Tomaša Rosickog, nakon dobrog prodora Žervinja, ali to je bilo sve što su tobdžije sa pola drugog tima uradile protiv Olimpijakosa. Preokret je najavio Manijatis u 64. minutu, koji se odlično snašao pred golom Šćešnog, a  je ušao sa klupe i rešio meč u 73. minutu.
TABELA: Šalke 12, Arsenal 10, Olimpijakos 9, Monpelje 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter