0
Evrokupovi

PSŽ prvi, Porto drugi

Objavljeno: 04.12.12 u 23:04

Odigrana su poslednja dva meča u grupi A Lige šampiona, a i pre ovog kola sve je bilo jasno. Porto i PSŽ idu dalje u LŠ, Dinamo Kijev ide u Ligu Evrope, a zagrebački Dinamo završava nastup u Evropi!

PSŽ je dočekao Porto u meču koji je odlučivao ko će sa prvog mesta u nokaut fazu. PSŽ je bolje otvorio meč, krenuli su ofanzivno sa Pastoreom, Lavecijem i Ibrahimovićem napred, ali ih je u vođstvo doveo keapiten – Tijago Silva. Sjajan centaršut Maksvela, pogodio je u trepavicu Silvu, koji odlično šutira glavom i matira Heltona. Ali jako brzo je do izjednačenja došao Porto, igrao se 33. minut kada je Danilo centrirao, a Džekson Martinez bio na pravom mestu. Imali su sveci još jednu priliku da dođu do vođstva u prvom poluvremenu, glavom je šutirao Ibrahimović, a Helton jedva izbacio loptu u korner. Pobedu Parižanima donosi golman Porta Helton, koji je u 61. minutu tragikomično reagovao posle šuta Lavecija u njegov bliži ugao. Lopta je nekako ušla u mrežu i PSŽ sa prvog mesta u grupi ide u nokaut fazu.

Duel dva Dinama je viđen u Zagrebu, a pobednika nije bilo, iako su gosti vodili do 95. minuta… Sneg je vejao, pa je meč prekinut, ali je ipak nastavljen posle 15 minuta pauze. Gosti su poveli golom Jarmolenka u nadoknadi vremena prvog dela igre – lobovao je Kelavu, koji nije uspeo da stigne do lopte, koja se od prečke odbila od njega i završila u mreži. Sramote je zagrebački Dinamo spasio u 95. minutu Krstanović, nakon što je glavni arbitar Bugarin Todorov pokazao na belu tačku. Da nisu postigli ovaj gol ušli bi u istoriju LŠ kao prvi tim koji u grupnoj fazi nije dao gol.


TABELA: PSŽ 15, Porto 13, Dinamo Kijev 5, Dinamo Zagreb 1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter