0
Domaći fudbal

Miha: Nije problem trener

Objavljeno: 04.12.12 u 16:50

Selektor reprezentacije Srbije Siniša MIhajlović pomno prati dešavanjana Marakani ali ne zato što razmišlja o tome da preuzme klupu crveno – belih , već jednostavno zbog toga što je sa Crvenom zvezdom postigao najveće uspehe u karijeri.

Međutim, Miha nije zadovoljan kako se odvojiaju stvari odnosno, kada je u pitanju struka on smatra da je trener u situaciji u kojoj se klub nalazi zapravo najmanji problem, te da i mnogo zvučnije trenerska imena oda Aleksandra Jankovića tu ne bi mnogo pomogla.

“U Zvezdi nije problem trener. On može da bude iz Srbije ili inostranstva, ali prethodno moraju da se reše mnoge druge stvari, pre svih finansijska situacija kluba. Može Zvezda sada da dovede i Murinja ili Kapela, ali ne bi joj to pomoglo. Problem je mnogo, mnogo veći, širi i tek kada se reši može da se priča o treneru” kazao je Miha.

On se osvrnio i na aktuelnu polemiku oko toga da li prednost treba dati domaćem ili stranom treneru.

“Svaki izbor ima i dobrih i loših strana. Pozitivna za stručnjaka iz inostranstva je što će on, verovatno, biti samostalan u kreiranju tima, van uticaja sa strane. Radiće, dakle, svojom glavom. Međutim, s druge strane, on ne poznaje mentalitet, igrače, odnose u klubu, ligu, situaciju u zemlji… Imali smo primer Klementea, koji je dobar stručnjak, ali se suočio sa svim tim stvarima koje su uticale da ne napravi dobar rezultatat.” rekao je Mihajlović za Večernje novosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter