0
AdmiralBet ABA Liga

Muta zadovoljan

Objavljeno: 02.12.12 u 12:38

Košarkaši Radničkog savladali su Zadar sa 92:79 (28:22, 21:20, 23:17, 20:20) u 11. kolu ABA lige. Bila im je to četvrta pobeda u nizu pred domaćom publikom, a šesta ovosezonska.

Kapiten Radničkog, Stefan Sinovec je na konferenciji za medije posle meča izjavio:

„Nakon poraza u Podgorici, ova utakmica nam je došla kao imperativ. Ušli smo u meč čvrsto, napravili veliku razliku, ali smo znali da je Zadar šuterski jako raspoložena ekipa. Podsećam, pobedili su Cedevitu u gostima. Istim tim trojkama uspeli su da nas stignu, ali smo u četvtoj četvrtini konsolidovali redove, pa smo ostvarili veoma važnu pobedu. Očekuje nas Split, sledeća utakmica koju moramo da pobedimo. Bliži se kraj polusezone, nadam se da ćemo biti na mestu koje očekujemo i zaslužujemo. Ovu pobedu posvećujem velikom prijatelju, bivšem igraču Radničkog Filipu Šepi. Želim mu što brži oporavak.“

Muta Nikolić se pridružio željama za brz oporavak Šepe i prokomentarisao meč i brojne oscilacije u igri košarkaša Radničkog.

„Poput Sinoveca, i lično posvećujem ovu pobedu našem prijatelju i bivšem igraču Šepi. Želim mu da se što brže oporavi. Uoči ove utakmice neki igrači nisu trenirali nedelju dana, a neki i duže. Bilo je dosta povređeni i bolesnih kod nas. „Naterao“ sam pojedine izabranike da se „skinu“, da ne izlazimo sa osmoricom spremnih, već kao prava ekipa – sa 12 igrača. Pobedili smo u veoma važnoj utakmici, a to smo uspeli jer su šansu dobili igrači koji su više trenirali, a to publika ne zna. U većem delu meča smo bili dobri. Kad jedna ekipa ima 22 asistencije i samo četiri izgubljene lopte, ona mora da pobedi. Ali opet nam je škripao skok. U Podgorici sam bio ljut na igrače jer nismo zagradili koš kada je trebalo, pa smo prokockali takođe važnu pobedu. Imali smo pad u igri jer igrači kao da žele da se pokažu pred publikom, ali to im ne zameram. Uprkos tome, ni jednu četvrtinu nismo izgubili, baš kako sam tražio. Cilj mi je ove sezone da razigravam sve igrače, sada imamo dvanaestorku na raspolaganju, nije kao prošle sezone kada sam „ubijao“ pojedince jer nisam imao adekvatne zamene. Namerno sam ih opteretio da moramo da pobedimo i drago mi je da su izdržali pritisak. Zadovoljan sam, ušli smo u bolji ciklus u ligi u kojoj svako svakoga može da dobije. Držimo ritam za vrh tabele, ako napravimo neko iznenađenje u gostima možda i budemo među šest najboljih ekipa – što ciljam“

I u narednom kolu Kragujevčani će biti domaćini, 8. decembra dolazi sledeći predstavnik hrvatske košarke – Split.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter