0
Evropske lige

Kristijano srušio Atletiko

Objavljeno: 02.12.12 u 00:04

Odigran je još jedan, 151. po redu u prvenstvu, gradski derbi u Madridu i ponovo je slavio madridski Real! Sjajnu partiju pružio je Kristijano Ronaldo u pobedi od 2:0, postigavši prvi gol, a i asistirao je kod drugog.

Uspeo je Murinjo na kraju da skrpi odbranu, iako je imao dosta problema, a Ramos, Pepe, Arbelaoa i Koentrao su perfektno odradili posao i uspeli da zaustave Radamela Falkaoa. Spektakularan gol dao je Ronaldo u 16. minutu kada je direktno iz slobodnog udarca savladao nemoćnog Kurtou, koji je paradom ulepšao gol, ali nije imao teoretsku šansu da stigne do lopte koja je išla uz samu stativu. Čak se i Kasiljas iznenadio da je Ronaldo tako precizno šutnuo sa 25 metara.

Držao se Atletiko na ovih 1:0 i pokušavao nekako da dođe do gola Kasiljasa, ali su sve to bili uzaludni pokušaji. Čak ni posle prekida nisu uspevali ozbiljnije da ugroze gol kraljevskog kluba. A u 66. minutu sjajna asistencija Ronalda, koji pronalazi potpuno usamljenog Mesuta Ozila u kaznenom prostoru i Real rešava meč. A navijači su tada zapevali sledeću pesmu: Ole ole ole, cada dia te quiero mas… U prevodu Ole, Ole, ole svakoga dana volim te sve više. I svako dodavanje je pred kraj meča pozdravljeno velikim Ole. Lagani trijumf Reala, deveti u nizu protiv Atletika, koji za pobedu nad gradskim rivalom ne zna od 1999. godine.

Sada je Atletiko na -6 u odnosu na Barselonu, a Real je treći na tabeli sa 29 bodova – pet manje od gradskog rivala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter