1
Američki fudbal

Indijanci napadaju džinove

Objavljeno: 02.12.12 u 13:24

Prva utakmica odigrana je u četvrtak u Atlanti gde su Falkosni pobedili Nju Orleans Sejntse rezultatom 23:13.

Derbi ovog vikenda igra se sutra u Vašingtonu gde Redskinsi u okršaju divizije NFC Istok dočekuju Njujork Džajantse. Džajantsi (7-5) zauzimaju prvo mesto u diviziji dok su Redskinsi (5-6) na drugoj poziciji. Činjenica da je samo dve pobede razlike između ove dve ekipe, kao i podatak da su u prvom ovogodišnjem susretu Džajantsi tek na samom kraju utakmice stigli do pobede, garantuju uzbudljiv meč.

Ako tome pridodamo i da će to biti obračuna dva sjajna kvoterbeka Ilaja Meninga sa jedne i rukija Roberta Grifina sa druge strane, može se reći da imamo zagarantovanu NFL poslasticu.

Redskinsi imaju sitnijih problema sa povredama, doduše kod dva važna igrača, jer su pod znakom pitanja lajnbeker London Flečer i levi tekl Trent Vilijams, dok kod Džajansta nije sigurno učešće vajd risivera Domenika Hiksona i defanzivnog enda Žan Pjer-Pola.

Pistbrug Stilersi putuju u Baltimor na obračun sa Rejvnsima. Ova utakmica gotovo sigurno bi bila derbi vikenda da Stilersi nisu opterećeni povredam u meri u kojoj jesu. Pre svega su takni, ali veoma tanki, na poziciji kvoterbeka pošto ni Big Ben Rotlisberger, ni Bajron Leftvič neće moći da igraju. To na pozciju kvoterbeka stavlja veterana Čarlija Beča (37) koji u najmanju ruku ne uliva nadu da Stilersi ofanzivno mogu nešto da postignu u Baltimoru.

Odbrna Stilersa korektno funskioniše, a očekuje se da će i Troj Polamalu biti u timu, pa je to segment u kome oni mogu da traže prostor za pobedu. Dakle mali broj poena je obaveza Stilersa na ovom meču.

Rejvnsi sa druge strane igraju ozbiljno dobar fudbal. U stanju su da odbranom razvale rivala, a ako im se ukaže prilika u napadu su komotno u stanju da postignu 30 i više poena.

Rejvnsi imaju dosta igrača sa sitnijim povredama, alli jedino su upitni lajnbeker Denel Elerbe, devanzivni end Pernel Mekfi i korner bek Kris Džonson.

Baltimor (9-2) uverljivo je prvi u diviziji AFC Sever, dok Stilersi (6-5) drže drugo mesto ali im za vrat opasno dišu Bengalsi (6-5) koji svoj meč igraju u San Dijegu protiv Čardžersa.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti susret u Majamiju gde Dolfinsi dočekuju Nju Ingland Petriotse, zatim duel Remsa i 49ki u Sent Luisu, obračun na Majl Haj stadionu gde Bronkosi dočekuju Bakanirse, duel Hjustona i Tenesija, te na kraju meč na stadionu Lombardi između Pekersa i Vajkingsa.

Parovi 13. NFL vikenda:
Četvrtak:
Atlanta – Nju Orleans 23:13

Nedelja:
Džeksonvil – Bafalo
Sijetl – Čikago
Indijanapolis – Detroit
Minesota – Grin Bej
Karolina – Kanzas Siti
Nju Ingland – Majami
Arizona – Njujokr Džets
San Francisko – Sent Luis
Hjuston – Tenesi
Tampa Bej – Denver
Pitsburg – Baltimor
Klivlend – Oukland
Sinsinati – San Dijego
Filadelfija – Dalas

Ponedeljak:
Njujork Džajants – Vašington

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Indijanci napadaju džinove | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter