0
AdmiralBet ABA Liga

Igokea deklasirala Partizan

Objavljeno: 02.12.12 u 22:36

Katastrofa Partizana u Laktašima. Košarkaši Igokee su jednostavno dominirali nad više nego bledim Partizanom večeras. Da li je umor stigao crno bele ili nešto drugo tek Igokea je nanela jedan od najubedljivijih poraza Partizanu u ABA ligi ikad.

Držali su se crno beli kako tako do pred kraj prvog poluvremena kada su domaći počeli da melju. Ni do tada nije Partizan igrao kako treba, crno beli su se branili zonom 1-3-1 koja je išla kako treba jer domaći nisu uspevali da probiju trojkama zonu(u tom periodu šutirali su 1/9 za tri). U napadu je srljao Partizan tokom cele utakmice, ogroman broj izgubljenih lopti (čak 25!!!) i neuspelih lob pasova na niski post pa nije ni čudo što su crno beli dali samo 50 koševa.

Ikogea je odigrala vanserijsku odbranu i od 25 izgubljenih lopti Partizana bar pola su rezultirali koševima iz tranzicije.

Poslednja četiri minuta prvog poluvremena su rešila meč. Igokea je probila zonu crno belih, napravila seriju 11-0 a do kraja crno beli mogu samo da budu srećni što nisu poraženi sa +30. Prava je sreća što je Igokea je šutirala samo 8/25 za tri, i 18/41 za dva inače ko zna koja bi bila razlika na kraju.

Drugo poluvreme su košarkaši Ikogee nastavili u fantastičnom ritmu. Stigli su do 37:21 kada je došlo do kratkotrajnog prekidameča zbog nestanka električne energije. Ni tada se Beograđani nisu sabrali, prednost domaćih se samo uvećavala, krenuo ih je i šut,  a Vujošević je pokušavao sve i svašta ne bi li vratio svoj tim u život. Igrao je Dule i sa dve četvorke i sa dve petice, probao kombinovanu odbranu, vratio se na zonu ali ništa nije urodilo plodom.Tek nekako pred kraj same utakmice je ušao Anđušić i koliko toliko ublažio ovu večerašnju katastrofu.

Brkić sa 17 i Jorović sa 13 poena bili su najefikasniji u ekipi Igokee, u Partizanu jedan jedini sa dvocifrenim učinkom Musli sa 10 poena.

Igokea se sada osamila na vrhu tabele sa skorom 9-2 dok je Partizan drugi sa 8-3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter