0
AdmiralBet ABA Liga

Deseta vezana pobeda

Objavljeno: 02.12.12 u 18:52

Crveno beli su u vrlo dobroj formi u punom Pioniru dočekali Široki i očekivano slavili, mada nije bilo ni malo lako. Zvezda je ovaj meč dobila na dužu klupu i kvalitet.

Posle relativno izjednačene prve četvrtine crveno beli su serijom od 9-0 došli na 15 poena razlike ali su se tada opustili. Vrlo je bio ljut Vukoičić na svoje igrače na tajm autu jer su igrali kao da je utakmica već dobijena. Kaznili su to gosti, pre svega preko dva najbolja igrača Planinića i Šutala serijom 11-2. Teško je Zvezda branila centralni pik end rol a goste je krenuo i šut za tri pa su na početku drugog poluvremena čak i izjednačili. Trgla se Zvezda na vreme, Planinić je morao na klupu zbog treće lične pa su Subotić i Braun doneli crveno belima sigurniju prednost koju su samo uvećavali do kraja meča.

Široki se opredelio na usporavanje igre Zvezde, uopšte nisu išli na ofanzivni skok već su odmah po promašenom šutu branili tranziciju, dok u napadu su se fokusirali na centralni pik end rol koji je Zvezda uspela da krajem treće četvrtine neutrališe kombinovanom odbranom. Interesantan je podatak da je ekipa Širokog tek u 36 minutu meča izvela prva slobodna bacanja.

Ponovo je Zvezda bila odlična u skokovima, domaći su imali 27 defanzivnih i 8 ofanzivnih skokova pa je vrlo moguće da je upravo taj podatak presudio pobednika meča.

Kod pobednika najefikasniji je bio Braun sa 12 poena i pet skokova, poen manjeuz šest skokova imao je Boris Savović, a Majkl Skot je uz takođe šest uhvaćenih lopti ubacio i 10 poena.

Odbrana Širokog je bila dosta fokusirana na Igora Rakočeviča koji je na kraju postigao samo 2 poena ali ono što je bitno svakom kapitenu, to je da je njegov tim pobedio.

Kod gostuiju standardno najbolji Planinić sa 22 i Šutalo sa 18 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter