0
Fudbal

Remi u derbiju

Objavljeno: 01.12.12 u 20:38

Bajern iz Minhena i Borusija iz Dortmunda odigrali su u derbiju 15. kola Bundeslige nerešeno 1:1, ali sve zasluge što milioneri nisu izgubili idu na račun fenomenalnog Romana Vajdenfelera koji je u poslednjih deset minuta odbranio četiri sjajna udarca igrača Bajerna.

Prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja, najbolju šansu imao je Dortmund posle udarca Rojsa, ali je Nojer to bez problema zaustavio. Subotić i Humels su sjajno zaustavljali napade Bajerna, a ovo se posebno odnosi na srpskog internacionalca.

Prvi deo igre obeležila je teška povreda Holgera Badštubera, koji je kako stvari stoje povredio ukrštene ligamente i odsustvovaće sa terena jako dugo…

U drugom poluvremenu se igralo otvorenije, a Bajern prvi stiže do vođstva u 67. minutu. Miler je prihvatio loptu na desnoj strani, dodao je Krosu, koji je iz igre sa dve finte izbacio Humelsa i Subotića i zatim udarcem levom nogom savladao Vajdenfelera. Ali milioneri se nisu predali i samo sedam minuta kasnije su izjednačili – korner sa desne strane, kardinalna intervencija odbrane da lopta stiže do Gecea na 14 metara, koji je imao vremena da je primi, da se namesti i uputi neodbranjiv udarac – 1:1.

A onda kreće šou Romana Vajdenfelera – Kros, Miler, Mandžukić, Kros, Martinez… Svi su pokušavali, ali je Vajdenfeler sve živo branio na maestralan način.
Bajern je naravno prvi sa 38 bodova (osam više od Leverkuzena), a Dortmund je na trećem mestu sa 27 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter