in ,

Izvučene grupe za svetsku ligu

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u B grupe Svetske lige sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom, odlučeno je danas na sastanku Saveta Svetske lige u Lozani.

Sledeće godine u Svetskoj ligi učestvovaće 18 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a igraće se po jednokružnom bod sistemu. Seniori Srbije će dva puta biti domaćini, protiv Nemačke i Italije, dok će gostovati Rusiji, Kubi i Iranu.

U grupi A igraće Brazil, Poljska, SAD, Bugarska, Argentina i Francuska, a u grupi C Kanada, Koreja, Finska, Holandija, kao i najverovatnije Japan i Egipat, reprezentacije koje su poražene u 2. kolu kvalifikacija za Svetsku ligu 2013.

Odluka o selekcijama koje će igrati u C grupi biće doneta 15. decembra na sastanku Izvršnog odbora Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Finalni turnir biće odigran od 16. do 21. jula, a organizator će biti poznat krajem januara 2013.

Na Finalnom turniru igraće osam selekcija podeljenih u dve grupe, a plasman na završnicu, pored organizatora, izboriće po tri reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.

Sastanku u Lozani predsedavao je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OŠ) i potpredsednik FIVB zadužen za rad Saveta Svetske lige Aleksandar Boričić.

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Debakl Zvezde

Odlazi u ponedeljak