0
Fudbal

Fantomski transfer

Objavljeno: 30.11.12 u 09:09

Nekadašnji desni bek Partizana Nikola Aksentijević otišao je u holandski Vitese, za koji nije odigrao nijedan meč, ali to nije suština ove priče. Poenta pisanja ovih redova je u tome što je tri meseca nakon njegovog odlaska iz Humske, provaljeno da Aksent uopšte nije potpisao ugovor s ovim holandskim klubom, već s kiparskim Apolonom.

A u Holandiju je otišao na pozajmicu!

Kakva kombinacija.

„Istina je. Aksentijević je u Viteseu pozajmljen igrač kiparskog Apolona, a razlog toga su holandski propisi. Naime, nijedan igrač koji ima godišnju platu manju od 300.000 evra ne može da bude registrovan u Holandiji, pa smo zbog toga odlučeno da potpiše za Apolon, a u Vitese ode na pozajmicu.

Partizan kao klub je dobio svoje obeštećenje, a holanđani su birali Apolon, kao klub s kojim se poptisuje ugovor, što nama na kraju krajeva nije ni bitno. S druge strane, sav porez je plaćen u Srbiji, što je takođe vrlo bitno“, kaže portparol Partizana Nenad Danilović.

Šta se ovde zaista događa i kolika je zaista cena za koju je Aksentijević otišao iz Partizana ostaje misterija. Jedni tvrde da je u pitanju dva i po miliona, a u papirima se vodi da je u pitanju milion i 800 evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter