0
Evrokup

Bez potcenjivanja!

Objavljeno: 30.11.12 u 15:43

Košarkaši Crvene zvezde DIVA u nedelju od 17 sati u Pioniru protiv Širokog jure desetu uzastopnu pobedu. Iako su crveno-beli na papiru uslovno rečeno favotiti, očekuje ih veoma težak zadatak. Tu činjenicu je posebno apostrofirao i trener crveno-belih Vlada Vukoičić u najavi meča:

„Igranje sa ekipama koje imaju zvučna imena u rosteru, ili i sami imaju zvučno ime je stvorilo jednu lažnu sliku da postoje veliki i mali timovi. Već se prave kalkulacije ko su ti timovi sa kojima ćemo možda imati probleme ili nećemo, odnosno neke pobede se već unapred upisuju. Ekipa Širokog se unapred otpisuje, a to nije dobro. Ja sam analizirajući njihovu igru i pripremajući svoj tim rekao da je ovo za nas jedna od važnijih utakmica. Sve što smo uradili, mislim pri tome na pobede u gostima, na neki način neće vrediti ukoliko to ne bude overeno pobedom u nedelju. Naravno, neće biti lako i utakmica nije unapred dobijena. Razlozi zbog čega mislim tako su brojni“ rekao je Vukoičić i potom dodao:

„Široki igra bez pritiska koji možda imaju drugi timovi. Već godinama su redovni učesnici ABA lige. Napravili su razumnu priču, znaju šta hoće i koliko mogu. Prošle godine su izborili ulazak u evropsko takmičenje, ali su bili svesni da to nije nešto što mogu sa svojim mogućnostima da isprate. To govori o stabilnosti oko i na terenu, i o realnim planovima koje prave. Godinama imaju dobar plan rada što se pokazuje i kroz to što su im mlađe selekcije godinama najbolje u BiH. Te igrače planski priremaju za prvi tim. Oni sigurno neće biti poslednji u ABA ligi, a sve što uhvate između je premija za njih ukoliko ostvare osnovni plan – afirmaciju mladih grača. Široki možda nema zvučna imena, ali zapamtite njihov sastav. Verujem da će mnogi od njih imati značajne karijere kroz samo par godina.“

Na pitanje da li serija pobeda predstavlja opterećenje ili motivaciju Vukoičić je za klupski sajt odgovorio:

„Kombinovano. Sa jedne strane to prija jer diže samopouzdanje. Mi ne brojimo, to nam nije cilj, ali zbog ove serije se osećamo bolje i više verujemo u to što radimo. Nadam se da nam to ponekad neće odvući pažnju i da se neće odraziti na neki rezultat. Stalno pričamo o tome i zasad nije bilo negativnih posledica. Nekad ćemo naravno i da izgubimo, ali voleo bih da to ne bude zbog potcenjivanja protivnika i zablude da smo nepobedivi.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter