0
AdmiralBet ABA Liga

Pobeda je imperativ

Objavljeno: 29.11.12 u 18:25

Neugodnosti na domaćem terenu su gotovo zaboravljene u Kragujevcu. Porazi od Olimpije i Igokee ostaju kao upozorenje, ali ih nadjačavaju pozitivni utisci iz serije uspeha koji su usledili. Radnički od 20. oktobra redovno upisuje bodove u hali Jezero, trijumfovao je u nizu nad Solnokom, Krkom i Širokim.

Sve su to ekipe koje su slabije plasirane od Šumadinaca posle deset kola Jadranske lige, baš kao i Zadar koji dolazi u subotu. Zadrani su pretposlednji na Jadranu sa negativnim skorom – 3:7.

Igrač koji nije okusio gorčinu poraza pred kragujevačkom publikom je Aleksandar Ćapin.

Uzdanica stručnog štaba i navijača je izjavio za klupski sajt da su svi igrači svesni značaja šestog nastupa na domaćem terenu ove sezone.

Dobro se spremamo za Zadar, maksimalno smo motivisani jer igramo kući. Želimo da se ponovo prikažemo u dobrom svetlu. Hoćemo da popravimo utisak iz poslednjeg kola kada smo izgubili našom greškom. Svaka utakmica kući nam je jako bitna, a probaćemo da i u gostima uradimo ono što treba do kraja sezone. Ovde je imperativ pobede, zato pozivam publiku da dođe u što većem broju i da nas podrži, da zajedno slavimo šesti ligaški uspeh.

Zadar je nezgodna ekipa, imaju za sada tri pobede u ABA ligi, ali dobro igraju. Sada su se još pojačali na bekovskoj liniji. Igraju tipičnu „zadarsku košarku“, sa puno šuteva. Jaki su im aduti Amerikanci, naročito pod košem, beleže dosta skokova, dobro se snalaze u unutrašnjoj igri. Neće nam biti lako, ali verujem u naš tim.“ rekao je Ćapin.

„Jadranska tradicija“ je na strani Kragujevčana. Do sada su dva puta dočekivali Zadrane i u oba navrata su ih nadigrali u hali Jezero (Radnički-Zadar 72:69 2009; Radnički-Zadar 97:89 2011).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter