0
Domaći fudbal

Čović kreše plate

Objavljeno: 29.11.12 u 12:29

Član Radne grupe i šef finansijske komisije Crvene zvezde Nebojša Čović objavio je drastično smanjenje plata zaposlenih u fudbalskom klubu.

Smanjenje primanja neće se odnositi samo na igrački kada,r već bi trebalo da obuhvati sve zaposlene u klubu, koji će zapravo preći na minimalac (zakonski iznos 22000 dinara).

“Postignut je dogovor sa zaposlenima o isplati bruto zarada u ovom iznosu, gde će im biti povezan radni staž i zdravstveno osiguranje. Ljude ne treba lagati, jer ovo je klub u ozbiljnoj finansijskoj situaciji, sa računom u blokadi “ rekao je Čović.

Konačan cilj ovakvog realno nepopularnog poteza zapravo smanjenje broja zaposelnih na Marakani.

“U Zvezdi je po raznoraznim osnovama zaposleno 178 ljudi, a kada je klub bio šampion Evrope i sveta, u mnogo bogatije vreme, imao je 78 zaposlenih, neračunajući igrače. Ova mera je uslovna, uz obavezu da kad se poboljša finansijska situacija u klubu, plate budu podignute i nadoknađene eventualne razlike iz ovog perioda”  naglasio je Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter