0
Evroliga

Bitna pobeda

Objavljeno: 29.11.12 u 22:42

Mislili smo svi da će biti mnogo lakše ali u Evroligi nema unapred dobijenih utakmica.

Vodili su crno beli tokom skoro celog meča, vraćao se Ritas i ušlo se u vrlo neizvesnu završnicu. U toj završnici je došlo do nekoliko sumnjivih odluka sudija, neke na štetu ali ruku na srce i neke u korist Partizana. Sve u svemu Partizan je u poslednji minut ušao sa poenom prednosti i nije uspeo da postigne koš do kraja meča, ali nisu ni gosti. Seibutis je promašio težak šut za pobedu a što posle tog promašaja igrači Lijetuvos Ritasa nisu pravili faul na 6 sekundi do kraja samo oni znaju.

Partizan je očekivano dominirao u skokovima dok su gosti pucali trojke vrlo dobro. Sve u svemu dve vrlo izjednačene ekipe i utakmica koju je rešilo pola koša.

Ovo je utakmica koju je Partizan morao da dobije i dobio je, Bamberg je izgubio i sada je sve u rukama crno belih. Za prolaz dalje mora da se pobedi Bamberg u gostima ili Barsa kući.

Najbolji kod Partizana bio je Davis Bertans sa 14 poena (4-5 za tri poena), Vladimir Lučić imao je 13 poena i 8 skokova.

Reprezentativac Srbije Nemanja Nedović je bio najefikasniji na utakmici sa 16 poena (6-7 iz igre, 3ast) a Leon Radošević je dodao 15 koševa.

 

 

Utakmicu otvara poenima Milosavljević, pa u sledećem napadu Milosavljević asistira Lučiću za koš faul. Dobro je stegao Partizan odbranu na početku pa preko Gordona otvaraju crno beli utakmicu sa 8-0. Lijetuvos ne postiže poene prvih četiri minuta meča i na kraju Katalinas trojkom prekida post, na drugoj strani Milutinov postiže koš posle ofanzivnog skoka a Partizan ide novim poenima Milutinova na 12:3. Nekoliko vezanih promašaja crno belih za tri poena i Litvanci se preko Nedovića spuštaju na 5 razlike. Do kraja četvrtine ekipe razmenjuju poene pa je na kraju 18:11 za Partizan.

Drugu deonicu otvara Radošević poenima ispod koša posle asistencije Ivanova. A Dejan Ivanov posle promašene trojke crno belih vodi Ritas na -3. Crno beli ne igraju dobro napad na startu druge deonice, mnogo greše pa Lijetuvos trojkom poravnava ali Bertans odmah vraća trojku u sledećem napadu. Muči se Partizan u napadu pa Lijetuvos preko poena iz tranzicije dolazi prvi put na meču u prednost 21:22 a Dule uzima tajm aut. Ni posle tajm auta crno beli ne koriste dva napada za redom a Blums is pik end rola vodi svoj tima na +4. Seriju gostiju konačno prekida Milutinov. Konsoliduje se Partizan i Lučić poravnava sa linije bacanja. Udvajanje pleja u odbrani domaćima daje rezultate koji preuzimaju vođstvo preko poena Milosavljevića iz tranzicije a trener Ritasa traži tam aut. Muče se obe ekipe u napadu ili bolje reći oba tima se fokusiraju na odbranu a nedović trojkom poravnava rezultat. Milosavljević dribla sam sebi o nogu a nove poene postiže Nedović iz tranzicije pa gosti opet dolaze u prednost od 2 koša. Bertans trećom trojkom iz tri pokušaja vraća Partizan na +1 a sa druge strane Katalinas promašuje zicer. Iz razmene bacanja koja je usledila crno beli izlaze bolje i povećavaju prednost na +4 a Musli iz put beka u poslednjoj sekundi9 poluvremena postiže koš kojim Partizan ide na 39:33.

Treću četvrtinu otvara Musli košem uz faul ali ne realizuje bacanje. Vesterman trojkom vodi Partizan na sigurnih +10. Ne ide sada Ritasu u napadu, vezuju greške i promašaje a jedini poen postiže Radošević sa bacanja sa druge strane Gordon nastavlja seriju crno belih i Partizan ide na +12. Seriju dmaći prekida Radošević lepim zakucavanjem a Blums spušta na -8. Milosavljević vrača dvocifrenu prednost Partizanu posle ofanzivnog skoka. Partizan je ispunio bonus pa kada gosti ne mogu da ubodu trojku uspevaju nekako sa bacanja da se drže u igri i dolaze i na -6. Komplikuju Gordić i Gagić u napadu pa se Litvanci preko trojke Blumsa iz pik end rola vraćaju na samo -3 a Vujošević je primoran da traži novi tam aut. Posle tajm auta Bertans nastavla da rešeta i postiže trojku uz faul promašuje bacanje ali hvata loptu pa preko Gordića se opet ide na +8. Posle dobre odbrane, Gagić sa bacanja vraća crno belima prednost od 10 poena. Blums bacanjima prekida seriju Partizana i taj rezultat ostaje do kraja četvrtine 59:51.

Poslednju deonicu otvara Ritas poenima Radoševića sa poludistance. a preko fantastične akcije opet se gosti primiču na -4. Sigurnije ulaze gosti u četvrtinu i u napadu i u odbrani pa Seibutis trojkom dovodi Litvance na samo -1. Ne može Partizan da postigne koš pa gosti preko Radoševića dolaze u prednost a dva vezana faula u napadu prave Lučić i Milutinov. Seibutis se razigrao i pogađa težak šut sa poludistance za +3 gostiju. Posle 4 minuta i 25 sekundi u poslednjoj deonici crno beli konačno postižu poene preko Gordona sa linije slobodnoh bacanja. Poravnava Partizan preko Muslija ali Nedović u sledećem napadu utišava Pionir trojkom. U sledećem napadu Musli se oslobađa Ivanova a Seibudis dobija nesportsku ličnu. Pogađa Musli oba bacanja ali crno beli ne koriste napad. Ne radi to ni ritas pa Gordon fantasičnim zakucavanjem dovodi crno bele u prednost. Prelazi Partizan u zonu ali to kažnjava Nedović trojkom i opet gosti idu na +2. Milosavljević poravnava preko bacanja a Partinaz brani napad i preko Vestermana ide na 71:69. Promašuje zicer Katelinas ali greši i Bertans. Nedović nosi svoj tim i novom dvojkom sa poludistance poravnava. Lučić sa druge strane preuzima odgovornost i vraća prednost od +2. nastavlja se razmena poena iz koje Partizan izlazi sa +1 i loptom na minut i 15 do kraja. Do kraja utakmice nijedan tim ne postiže poen Seibutis promašuje šut za pobedu i Partizan dobija meč 75:74.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter