0
Ostali sportovi

Zanima nas budućnost, medalja je sporedna

Objavljeno: 28.11.12 u 17:41

Medalju čekamo dugo, ali dugo rukomet nije bio popularniji u Srbiji. Upravo zbog toga, selektor rukometašica Saša Bošković smatra da merenje uspeha ne treba gledati kroz prizmu rezultatskog uspeha, već su parametri drugačiji.

Svaka devojčica koje po okončanju šampionata budu počela da treniraja rukomet, biće najveći dobitak nakon ove smotre najboljih evropskih selekcija.

„Pripreme polako daju svoje rezultate. Ostao nam je još jedan trening u Vrnjačkoj Banji da doteramo neke sitne detalje pred važnu proveru sa Rumunkama u petak u Pančevu.  Radili smo na pravim stvarima prethodnih desetak dana, a na raspolaganju imam sjajne igračice.

Andrea je imala dobru polusezonu u Đeru, jednoj od najjačih evropskih ekipa. Sanja je drugi strelac EHF Lige šampiona. I ostale devojke su bile sjajne ove jeseni u svojim klubovima, tako da je naš prevashodni zadatak da pretočimo tu klupsku formu u reprezentativnu.

Koče nas sitne povrede, ali se trudimo da devojke poštedimo sve više i odmorimo za napore, koji ih čekaju. U tom cilju, one će danas ići i na tretman u hiperbaričnu komoru. Trudimo se da pratimo trendove. Imamo fantastične uslove za pripreme.

Tek u januaru ćemo videti rezultat, koji smo ostvarili. To nije samo medalja ili zarađeni novac. Glavni cilj je koliko će devojčica od narednog meseca početi da trenira rukomet po srpskim gradovima. To je ono za šta se borimo u “Kombank Areni”, kaže Bošković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter