in ,

Utvrđuju činjenice

Posle sramote koju smo videli na meču pionria Bežanije i OFK Beograda oči javnosti su uprte u Fudbalski Savez Srbije, u iščekivanju njihove reakcije.

Konačno, FSS se javnosti obratio u vidu saopštenja, u kome između ostalog stoji “da se radi na utvrđivanju svih činjenica”. To je sasvim u redu i slažemo se da treba temeljno raditi posao, međutim video zapis postoji i on savršeno jasno pokazuje sve činjenice tog incidenta.

Saopštenje FSS prenosimo u celini.

Fudbalski savez Srbije radi na prikupljanju izveštaja sa pomenute utakmice kako bi utvrdio sve činjenice u vezi incidenta koji se dogodio na tribinama stadiona FK Bežanija. Nakon utvrđivanja svih činjenica nadležni takmičarski i disciplinski organi FS Srbije daće svoj sud u vezi svih spornih situacija. Takođe očekuje se i reakcija nadležnih državnih organa koji treba da reaguju u skladu sa zakonskom regulativom a posebno u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

FS Srbije oštro osuđuje bilo koji vid nasilja, na terenima i van terena, a sa ciljem očuvanja vitalnih interesa fudbalskog sporta koji se pre svega ogledaju u sigurnosti i bezbednosti svih učesnika fudbalskih manifestacija.

Nakon donošenja odluka Fudbalski savez Srbije će upoznati javnost sa epilogom sporne utakmice.” stoji u saopštenju FSS.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Atalanta preokretom do osmine finala

Zanima nas budućnost, medalja je sporedna