0
Tenis

Tipsarević posetio svoju osnovnu školu

Objavljeno: 28.11.12 u 16:30

Srpski teniser Janko Tipsarević posetio je danas Osnovnu školu „Ivan Gundulić“ na Novom Beogradu, koju je i sam pohađao kao dečak. On je iskoristio priliku da pozove učenike da se bave sportom, jer je to sjajna prilika da rade ono što vole i ostvare svoj san.

Janko se u sklopu akcije „Dodir šampiona“ pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladine družio sa mališanima, odigrao partiju tenisa, podelio mnoštvo autograma i fotografija, a ponovo je seo u klupu gde je proveo najlepši deo detinjstva.

„Meni je jako krivo što češće ne dolazim ovde, jer kao što znate, moji roditelji žive pored. Igram tenis, putujem puno i nemam mnogo vremena, ali voleo bih da u 2013. godini bar jednom-dvaput dođem ovde. Hvala ministarstvu što su me uključili u ovu priču, koja je svakako emotivnija jer je ovo moja škola. Hvala i Teniskom savezu i voleo bih da me više angžujete u sličnim akcijama“, izjavio je Tipsarević.

Srpski teniser je pozvao decu da se što više bave sportom, posebno tenisom.

„Nadam se da deca shvataju da je sport jedna sjajna stvar, da je tenis „kul“ i da u stvarnom životu može da ti pruži toliko mnogo. Naravno, takođe je važno da deca nisu na ulici, da treniraju, znam da se osniva mnogo teniskih klubova i voleo bih da se svi ovi klinci bave tenisom“, naglasio je on.

Tipsarević se osvrnuo na sopstvene planove i kao glavni cilj u narednoj godini istakao ostanak u svetskih Top 10, a ako se ukaže prilika i napredak na ATP rang listi.

„U Srbiji sam dva dana, pa idem u Budimpeštu na egzibiciju gde će pored mene biti Simon, Moja i Filipisus. Odmah posle idem na pripreme u Dohu, sezonu počinjem u Abu Dabiju i onda sve „Jovo nanovo“, Čenai, Australijan open i tako redom“, zaključio je Tipsarević.

Srpskom teniseru društvo je pravila Ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

„Zadovoljstvo mi je što je danas sa nama jedan vrhunski sportista i teniser Janko Tipsarević. On je odlučio da svoje slobodno vreme provede sa decom i zahvaljujemo mu se što je podržao akciju „Dodir šampiona“. Ministarstvo ima dva prioriteta – da promoviše vrhunski sport i sport školske dece, a kroz ovu akciju ispunjavamo oba cilja. Zahvaljujem se Teniskom savezu Srbije I ubuduće ćemo raditi slične akcije“, zaključila je Marićeva.

Tipsarević i Marićeva će kasnije danas, u sklopu akcije „Dodir šampiona“, posetiti i Osnovnu školu „Jovan Miodragović“ na Vračaru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter