0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Skariolo dao ostavku

Objavljeno: 28.11.12 u 23:52

„O odluci sam već pričao s predsednikom saveza po povratku sa Igara u Londonu, a sada sam je samo potvrdio. Želim da više vremena provedem s porodicom. Bilo mi je lepo tokom ove četiri godine, postao sam bolji čovek i trener za to vreme“, rekao je Skariolo na oproštajnoj konferenciji za novinare.

Ovaj 51-godišnji Italijan je sa reprezentacijom Španije osvojio dva Evropska prvenstva, dok je na Olimpijskim igrama uzeo srebrnu medalju.

„Ne želim da prognoziram šta će se dogoditi u budućnosti, ali ne želim ni da isključim da ću se možda jednog dana vratiti u reprezentaciju Španije. Ipak, sada želim samo da se fokusiram na Armani“, istakao je Skariolo.

Njega će na klupi „furije“ zameniti dosadašnji pomoćnik Huan Antonio Ortega.

„Ortega je čovek koji je 128 puta igrao za reprezentaciju Španije, trenirao je sve mladje nacionalne selekcije i već pet godina je u ovom timu s nama. Želeli smo da postavimo nekoga ko je iz naše sopstvene kuće“, rekao je predsednik Košarkaškog saveza Španije Hose Luis Saes.

Španija će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji u septembru 2013. godine braniti titulu koju je osvojila 2011. u Litvaniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter