0
Evrokup

Kockari koji pobeđuju

Objavljeno: 28.11.12 u 22:56

Igrači Zvezde stvaro vole da se igraju sa živcima svojih navijača. Vodili su crveno beli tokom celog meča. Imali prednost i +17 ali ponovo pali u završnici i dozvolili protivniku da se vrati.

Sreća je opet bila na strani crveno belih pa su u drami na kraju ipak slavili 94:97.

Sasari je radio ono što zna. šutirao je spolja i generalno ih nije nešto išao šut. Zvezda je do 5 minuta pred kraj isto radila ono što zna i igrala kako treba. Napadali su crveno beli niski post, pogađali šuteve spolja kad su sami i davali koševe iz tranzicije, išlo je sve kao zamišljeno. Ajde sad, doduše nisu baš crveno beli kontrolisali defanzivni skok ali Italijane nije išao šut pa se to nije ni osetilo. Došlo je do manjeg pada u igri krajem treće četvrtne koji je brzo prevaziđen i delovalo je kao da će Zvezda privesti meč kraju sigurno i bez prevelikih uzbuđenja. Ne lezi vraže, crveno beli ponavljaju eksrtemno slabih poslednjih pet minuta, pa gube prednost od 12 koševa i napad na 5 minuta do kraja.

I ko zna kako bi se ovo završilo da ne bi Savovića koji je dao trojku na dve sekunde pre kraja za prednost od +3. Mislili smo svi eto tu je kraj. Nije! Skot faulira čoveka na zemlji ali sudija pokazuje posle velikog pritiska domaćih da je ipak to bio šut za tri. Diner je srećom po Zvezdu, promašio sva tri bacanja i Zvezda je teškom pobedom otišla u drugu fazu Evrokupa.

 

Nelson je bio najefikaniji kod crveno belih sa 20 poena uz odličan procenat šuta iz igre, Rakočević je dao 16 a junak pobede Savović je dodao 15 poena.

Trevis Diner je postigao 21 poen uz 7 asistncija za Dinamo, 16 poena i takođe sedam asistencija imao je njegov brat Drejk.

Torton je u ovoj utakmici bio dobro čuvan od strane Skota pa je postigao samo 11 koševa.

Ovo je Zvezdi deveta uzastopna pobeda u svim takmičenjima.

 

 

Zvezda počinje utakmicu sporijim ritmom i spuštanjem lopte na post a prve poene postiže Nelson. Dobro otvaranje utakmice nastavlja Skot. Nervozno ulazi Sasari na Zvezdinu tvrdu odbranu, svađaju se sa sudijama i Esli dobija tehnički pa Zvezda preko Rakočevića ide na 10:2. Diner postiže konačno poene iz igre ali Rakočević nastavlja seriju trojkom pod faulom. Nelson novom trojkom vodi Zvezdu na 16:6. Lako Zvezda daje koševe a igra vrlo čvrsto u odbrani pa Rakočević novom trojkom vodi Zvezdu na +15! Uspevaju domaći da se koliko toliko vrate zahvaljujući nekim Zvezdinim vezanim greškama i lošim zagrađivanjem koša na -11. Mini seriju domaćih prekida Skot fantastičnim zakucavanjem. Ipak Zvezda ne reagije dobro na presing Italijana pa trojkom posle izgubljene lopte se vraćaju na 25:17. Nelson trojkom vraća Zvezdi dvocifrenu prednost posle tajm auta Vukoičića. Zvezda prelazi na brzu zonu 3-2 koja je nerešiva enigma za Dinamo pa se prednost vraća preko Brauna i Savovića na +14. Ipak trojkom na kraju Italijani probijaju zonu pa se na odmor ide sa rezultatom 31:20 za crveno bele.

Drugu deonicu otvara poenima Braun posle solo izgrađene pozicije. Vuk Radivojević potpuno demorališe Italijane u sldećem napadu trojkom sa skoro 9 metara. Pinton postiže orve poene za domaće ali oni ne mogu da brane snažnog Brauna na koga ide skoro svaki napad. Dinamo se oslanja na šuteve sa distance i poludistance a Zvezda drži preko poena sa bacanja i niskog posta prednost od 15 poena. Diner u sledećem napadu uspeva da postigne trojku posle nekoliko promašaja. A posle još jednog neiskorišćenog napad crveno belih i ofanzovnog skoska Sasari dolazi na -10. Opet se Zvezda trojkom vraća na veću prednost, ovaj put je Skot pogodio iz teške situacije, a u sledećem napadu posle dobre odbrane Nelson novom trojkom utišava dvoranu. Braća Diner čuvaju Sasari u igri pa posle asistencije jednog, drugi postiže trojku a u sledećem napadu koš faulom spuštaju na +10. Lošom selekcijom faula Zvezda dopušta Sasariju da ide i na -8. Rakočević prekida seriju domaćih i vraća Zvezdu na 53:43 na kraju poluvremena.

Drugo poluvreme počinje blokadom Skota i poenima Nelsona iz kontre. Ulazi se u razmenu koševa, Zvezda opet napada post a Esli ne može ponovo to da brani i pravi četvrti penal. Crveno beli loše brane spoljnu liniju a to Trevis Diner kažnjava trojkom ali Skot odmah vraća trojku na drugoj strani. Ipak loša odbrana se nastavlja pa Torton spušta prednost na -9 a u sledećem napadu i na -8. Raško Katić zbog flopinga dobija tehničku pa se domaći vraćaju na -6. Ta prednost se održava do tri minuta pred kraj deonice kada se Zvezda malo konsoliduje u odbrani i bacanjima Savovića i Rakočevića se vraća na +9. A Nelson preko fenomenalnog prodora dolazi do koš faul situacije preko koje Zvezda ide na +11. Forsira Sasari šut za tri i to im ne ide pa crveno beli preko Brauna dolaze i do +13. Ali trojkom sa centra u poslednjoj sekundi trojkom sa pola terena domaći smanjuju na 78:96.

Poslednju deonicu započinje Sasari poenima sa bacanja i vraćanjem na -7 preko Saketija. Prednost posle dugog napada na devet razlike vraća Radivojević. Opet Zvezda dozvoljava potpuno nepotrebno koš faul pa se domaći preko Dilegra vraćaju na samo -6. Zvezda se pogubila u napadu pa Drejk Diner to koristi i vraća svoj tim na samo -4 a Vukoičić traži tajm aut. radivojević pogađa vrlo važnu trojku i vraća Zvezdi sigurniju prednost. Iz razmene poena Zvezda izlazi na +6 ali napad i dalje ne ide baš kako treba. Nelson ipak nosi Zvezdu i preuzima odgovorsnost kad je najteže, ali Diner brzo vraća koš. Zvezda ide na +9 trojkom Savovića sa čiste pozicije,e neoprezni su bili Italijani. Skot promašuje oba bacanja a Dilegro smanjuje na -7. Opet Zvezda se glupira u napadu a Ignevski donosi trojkom neizvesnu završnicu. Kompkuje Zvezda još promašuje forsirani prodor Radivojević a bacanjima Sasari stiže na samo -2 na 2:41 do kraja. Dolaze crveno beli srećno do dva bacanja ali Braun pogađa samo jedno pa je 80:87. Diner trojkom preko Savovića poravnava rezultat na 1:48 do kraja. Savović sa bacanja vraća Zvezdi prednost. Ignjevski promašuje trojku za Sasari ali i Radivojević za crveno bele. Ejsli poravnava sa bacanja na 52 sekunde do kraja. Promašuje šut Radivojević ali i hvata loptu, Zvezda troši vreme a Nelson pogađa šut sa poludistance za +2 na 13,8 sekundi do kraja. Agresivno igraju crveno beli na loptu i šalju Dinera na liniju penala koji pogađa oba. Zvezda ima napad i troši vreme a Savović pogadja trojku na dve sekunde do kraja. Zvezda ne želi da rizikuje i pravi faul ali velikim pritiskom na sudije košarkaši Sasarija dobijaju tri penala. Dineru se tresu ruke i promašuje sva tri penala pa Zvezda dolazi do nove pobede 97:94.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter