0
Fudbal

Bajern na +10

Objavljeno: 28.11.12 u 22:05

Odigrano je još četiri meča 14. kola Bundeslige, a minhenski Bajern ne staje! Savladali su u gostima Frajburg i tako pobegli najbližem pratiocu Leverkuzenu na +10, a aktuelnom šampionu Dortmundu 11 bodova.

Bajern je gostovao Frajburgu i sve se rešilo na startu meča. Prvo je dosuđen penal za Bavarce koji je u gol pretvorio Tomas Miler u 12. minutu, a u 18. je isključen Dinje koji je povukao s leđa Šaćirija kao poslednji čovek odbrane. Verovali ili ne,sve do 80. minuta je ovaj rezultat bio na snazi, a tada je gol postigao Anatoli Timoščuk posle pasa u prazan prostor Filipa Lama. U 93. minutu Riberi je izašao jedan na jedan sa golmanom, driblao do besvesti i nije dao gol… Toliko o ozbiljnosti Bavaraca na ovom meču. Igrači Bajerna su se i odmarali za veliki derbi koji igraju za vikend protiv Dortmunda na Alijanc areni, a ako i tu pobede mogu da krenu da slave titulu lagano…

Leverkuzen je pobedom u Bremenu protiv Verdera od 4:1 došao do drugog mesta na tabeli. Aspirindžije su odigrale jako dobar meč i poveli sa 2:0 golovima Gonzala Kastra, a Nils Petersen je vratio nadu zelenima. Međutim, Simon Rolfes u 74. minutu rešava pitanje pobednika, a konačan rezultat postavlja Hegeler pet minuta kasnije.

Menhengladbah je na svom stadionu savladao Volfsburg sa 2:0 golovima Aranga i Jančkea, dok je Štutgart sa 2:1 bio bolji od Augzburga. Švabe su povele golom Traorea, ali je izjednačio Ko u 44. minutu. Vedad Ibišević, koji je asistirao kod prvog gola, postiže odlučujući pogodak u 69. minutu. Zdravko Kuzmanović je u igru ušao u 70. minutu kada je zamenio Gentnera.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter