0
Evropske lige

Kiksevi Dortmunda i Šalkea

Objavljeno: 27.11.12 u 22:10

Odigrana su prva četiri meča 14. kola Bundeslige i viđena su dva ogromna iznenađenja! Dortmund je kod kuće odigrao 1:1 sa Dizeldorfom, a Šalke jke poražen u Hamburgu sa 3:1.

Dortmund je napravio treći kiks na svom terenu ove sezone i sada Bajern ima priliku da se odlepi na +11. Jakub Blaščikovski je doveo milionere u vođstvo u finišu prvog poluvremena posle zaista predivne akcije i pasa Groskrojca na kraju. Ali u 78. minutu kontra Fortune centaršut Kruzea i pogodak glavom Rejzingera za 1:1! Imao je Dortmund veliku priliku u 88. minutu da dođe do pobede, ali je ceo gol sa pet metara promašio Kevin Groskrojc.

Još gore od Dortmunda prošao je Šalke koji je na gostovanju u Hamburgu poražen od HSV-a sa 3.1! Svi golovi pali su u drugom poluvremenu. Domaće je u vođstvo doveo Maksimilijan Bajster u 52. minutu, da bi 13. minuta kasnije već bilo 2:0 golom Rudnevsa. Huntelar je u 80. minutu promašio penal, ali mu se lopta vratila i postigao je gol nade za Šalke, ali je sve rešio gol Badelja u 92. minutu sa bele tačke. Šalke tao treći meč u nizu u Bundesligi nije uspeo da pobedi, ali ostaju treći sa 24 boda.

Hanover je dočekao ekipu Grojter Firta i bez ikakvih problema upisao nova tri boda. Ekipa Mirka Slomke je odlično ušla u meč i povela već u 4. minutu golom Mame Biram Dijufa, a u drugom poluvremenu je susret rešio Mario Egiman u 69. minutu.

Majnc je pomalo neočekivano u gostima odneo ceo plen protiv do sada najvećeg iznenađenja šampionata Ajntrahta. Meč u Frankfurtu završen je rezultatom 1:3, a domaćin nijednog trenutka nije bio ni blizu boda. Ivanšic, Parker i Noveski su doveli goste u vođstvo od 3:0, a Adam Šalai je postigao autogol i postavio konačan rezultat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter