0
AdmiralBet ABA Liga

Predstavljen Aco Petrović

Objavljeno: 26.11.12 u 21:37

Kao što je objavljeno već ranije, ekipu Cedevite će preuzeti Aco Petrović koji je taj posao već radio u završnici sezone 2009./2010. i celu sezonu 2010./2011 kada je Cedevitaše odveo do trećeg mesta u Evrokupu i do finala u Prvenstvu Hrvatske, a ujedno je dobio i nagradu za trenera godine u Evrokupu..

„Specificnost situacije je dovela do toga da sam se po drugi put vratio u redove Cedevite, što dovoljno govori da su nakon godinu i po dana, koliko smo bili odvojeni, ostali dobri tragovi iz mog prvog mandata. Imperativ kluba mora biti prolazak u Top 16 Evrolige i siguran sam da imamo realane šanse da budemo četvrti u grupi. Nadam se da ćemo u Evroligi uspeti da popravimo utisak i borićemo  se do kraja dokle god možemo, a u ABA ligi se nadamo sretnom završetku, a to je gađanje najvećih pozicija“, rekao je Petrović.

Aco najprije želi da poradi na napadu Cedevite: „Sve dobre stvari neće apsolutno biti brisane. Znate moj način igranja, a najveći problem Cedevite pokazao se i u Beogradu. Obrana je funkcionirala, isključujući što je ponekad štekao defanzivni skok. No, Cedevita je dala samo 55 koševa, iako ima talenta u napadu, a kombinovano su u Milanu i Beogradu upisali 50 izgubljenih lopti. Set akcija kad trebaju da spuštaju loptu dole će ostati, ali igrači će dobiti pojednostavljene akcije shodno njihovim individualnim kvalitetama kako bi one mogle doći do izražaja. Verujem da će napad biti bolji nego sad.“

Aco je potvordio da će mu Jakša Vulić, koji je Cedevitu privremeno vodio u dve utakmice protiv Milana i Partizana, sigurno biti prvi asistent. Za analizu igračkog kadra trebaće mu barem 10 dana i tu zasad nije najavio neke konkretne promene niti isticao nikakva imena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter