0
Auto Moto

Hilkenberg se izvinio Hamiltonu

Objavljeno: 26.11.12 u 10:45

Niko Hilkenberg je došao do Hamiltona odmah posle trke i to u deo koji služi za prijem gostiju u Meklarenu kako bi se izvinio što je u borbi za prvu poziciju udario u njega i izbacio ga iz njegove poslednje trke koju je vozio za Meklaren. „Dečko se nije ni izvinio, to govori dosta o njemu“ krenuo je Hamilton posle trke o Hilkenbergu koji je na kraju završio peti.

Ipak, neposredno posle toga Hamilton je dobio i posetu a to je bio baš sveže opljunuti Hilikenberg  „Bilo je zabavno, veoma uzbudljivo i sve vreme se nešto dešavalo“ rekao je Hilkenberg o svojoj trci.

„Imali smo sjajnu priliku da se popnemo na podijum, ali nam je to izmaklo, i velika je šteta…U ranim krugovima bilo je teško zadržati auto na stazi zbog veoma teških uslova i kiše koja je čas padala, čas nije. Nije bilo dovoljno mokro za intermidijum gume pa sam ostao na slikovima što je bila prava odluka jer sam uskoro vodio trku. Osećao sam se prilično komforno ali sam napravio malu grešku i Luis je to iskoristio da me obiđe.

Uspeo sam da ostanem sa njim i borio sam se da ga obiđem, kada se desio ovaj incident. Teško je reći šta se tačno desilo, ali sam krenuo  da ga obiđem i zbog klizave staze na trenutak sam izgubio zadnji kraj bolida. Želeo sam da skrenem ali je onda došlo do kontakta. Šteta je za obojicu jer smo imali stvarno sjajnu borbu. Uspeo sam da nastavim trku ali sam izgubio mnogo vremena. „

Hilkenberg je završio ovu godinu na 11. poziciji, samo tri boda iza Serhia Pereza koga će naslediti u timu Zaubera 2013. godine…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter