in ,

Dorna i dalje želi trku

Kako je pre neki dan objavljeno, MOTO GP trke u Argentini naredne godine neće biti, ali nosioci prava licence za MOTO GP, organizacija DORNA, će učiniti sve da trka ipak bude održana.

„Gran Premio de la Republica Argentina, koja je trebalo da bude vožena na početku sezone na Termas de Rio Hondo stazi, nije uključena u kalendar 2013.“ bilo je saopštenje koje je izdato na zvaničnom sajtu MOTO GP. „20 juna 2012, Španska vlada je preporučila timovima koje sponzoriše Repsol da ne putuju u Argentinu zbog bezbednosti. Takođe, pojavljivanje tih timova na trci u Argentini je pod suspenzijom dok se ne donese drugačija odluka“

Dedlajn za Dorna Sports, organizaciju koja drži sva komercijalna prava vezana za Moto GP, da dostavi kalendar takmičenja FIM organizaciji je bio 18. novembar. Dvadesetog novembra, španska vlada je uputila dopis Dorni kojom povlači preporuku o kojoj smo govorili, ali je tada već bilo kasnu za ubacivanje te trke u kalendar.

Ipak, Dorna će dati sve od sebe da se i ova trka ubaci u kalendar za 2014. godinu i nadalje, a da se 2013. odradi homologacija staze, što bi trebalo da se uradi u prvoj polovini 2013. godine.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kucanje nedelje /VIDEO/

Nole napravio plan za početak 2013